Още по темата: Арестуваният кмет на Костенец обещал подкуп на

...
Още по темата: Арестуваният кмет на Костенец обещал подкуп на
Коментари Харесай

Арестуваха кмета на Костенец

Още по тематиката: Арестуваният кмет на Костенец заречен рушвет на общинар

Кметът на Костенец беше задържан при Акция на Специализираната прокуратура със съдействието на КПКОНПИ и Столична дирекция на вътрешните работи. Белезниците щракнали на ръцете на Радостин Радев малко сред 6 и 7 ч. сутринта в дома му.

“Колите осъмнаха пред къщата му, вдигнали са го от леглото по гащи ”, настояват локалните. Обискиран е домът и кабинетът на градоначалника. Заедно с Радев е арестуван и локален предприемач.

Повод за следствието станал сигнал на общински консултант от Костенец, на който кметът предложил пари, с цел да гласоподава по “правилен ” метод на сесия на Общинския съвет. Местни допускат, че става дума за неотдавнашен спор сред Радев и общинските съветници, обвързван с общинското дружество “Земи и гори от горския фонд ”. 10 от 17 съветници подкрепили предлагането сдружението да се закрие и преобразува в комерсиално сдружение, против което се оповестил кметът. Той преди този момент отказвал да освободи шефа на компанията Мирослав Николов.

Днес Радев и обвиненият предприемач бяха разпитани и оставени в ареста за 24 ч. Показания са дали и чиновници на общинската администрация. От спецпрокуратурата оповестиха, че следствието се прави освен в Костенец, само че и в София и селища в област Стара Загора.

Преди да стане кмет, Радостин Радев 12 години се занимавал с частен бизнес. Бил е и 8 години общински консултант от Българска социалистическа партия. Женен е, има две деца. Градоначалникът стана обществено известна фигура, откакто през май описа, че е съученик на търсения с дни Стоян Зайков – Чане, който умъртви жена си и братовчед си, а след това се самоуби.

Източник: Труд
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР