Още по темата: Анализирай това: Самуилов да уволни и спецовете

...
Още по темата: Анализирай това: Самуилов да уволни и спецовете
Коментари Харесай

Самуилов проговори! Желко и Зафето остават засега

Още по тематиката: Анализирай това: Самуилов да уволни и спецовете си Самуилов чете конско на Петрович! На дузпата ли е треньорът на Ботев?

Мажоритарният притежател на Ботев (Пловдив) Георги Самуилов излезе с изказване в формалния уебсайт на “канарчетата ”. Днес босът на “жълто-черните ” се срещна с Адалберт Зафиров и наставника Желко Петрович, като най-малко към този момент двамата резервират работата си в клуба.

" Уважаеми ботевисти,

Искам да споделя разочарованието си с всички последователи, милеещи за обичания ни Ботев Пловдив, както и да им благодаря за поддръжката, която оказват, без значение от слабата игра на представителния мъжки тим.

Когато поех контрола над Ботев Пловдив, атмосферата в клуба беше, меко казано, отровна. Първостепенната ми задача бе това да се промени. Подадох ръка, организирах редица диалози с треньорския щаб и управлението на клуба, назначих състезателен шеф и съветник, осигурих финансово успокоение на футболисти, треньори и чиновници посредством навреме възнаграждение на хонорари и бонуси. Направихме, по всеобщо мнение, една от най-хубавите зимни подготовки за последните 5 години.

След класиране във финалната шестица последва спад в представянето на тима, приключил с изгубения край за купата – към момента болна за мен тематика.

В търсенето на положителна смяна последва промяна на тогавашния треньорски екип. През лятната пауза се разделихме с някои играчи, привлякохме нови, преподписахме с най-изявените ни футболисти, увеличихме възнагражденията им, с цел да ги мотивираме в допълнение и отхвърлихме съществени предложения за продажбата им. Това беше направено с единствената цел да запазим ядрото и боеспособността на тима. Назначихме нов треньор с отлична визитка, прилагащ, по мнение на експерти и футболисти, съвременни подготвителни способи. Атмосферата в тима се разведри, само че резултати липсват …

Съвсем скоро рестартирахме и строителството на стадион „ Христо Ботев “.

Чух безчет упреци по мой адрес. От всяка тематика, обвързвана с тима, се раждат непрестанни интриги и клевети, които вредят на имиджа на клуба. Сега се желаят оставки – на треньорски щаб, на шефове, на мен…

Направих си труда да погледна независимо чисто спортните резултати, опирайки се на сухата статистика. Ето какво сочи тя за миналата досега 2019 година:

При предходния спортно-технически щаб от 16 турнирни мача тимът е постигнал 3 победи и е вкарал 13 гола.

С сегашния спортно-технически щаб от 11 турнирни мача тимът е постигнал 2 победи и е вкарал 9 гола.

Аз смятам, че освен ръководители и треньори носят отговорност за тези резултати. Считам, че кавалерски извършвам поетите към футболистите от представителния мъжки тим задължения, само че не срещам сходно отношение от тяхна страна.

Днес, в наличието на трима от членовете на Съвета на шефовете, организирах среща със спортно-техническото управление на клуба, пред което показах недоволството си от незадоволителното показване на тима, след което изслушах подробния разбор за неговото показване. Поставих изискване за наложителна смяна в игровия образ на тима в кратковременен и средносрочен проект, правене на проект за консолидиране на млади играчи от школата в представителния мъжки тим и поех ангажимент да се срещна персонално с футболистите.

Своевременно ще Ви осведомявам за ограниченията, които ще подхваща.

С почитание,

Георги Самуилов "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР