Още по темата: 23-годишният Александър Димитров, обвинен от прокуратурата за

...
Още по темата: 23-годишният Александър Димитров, обвинен от прокуратурата за
Коментари Харесай

Бяла тениска издала шофьора на БМВ-то, убил таксиджия

Още по тематиката:

23-годишният Александър Димитров, упрекнат от прокуратурата за тежката злополука, при която почина 60-годишният таксиметров водач от Първенец Димитър Коев, остава в следствения арест. Това взеха решение преди минути магистратите от окръжния съд в Пловдив.

От прокуратурата настояха за налагането на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на младежа. От ведомството акцентираха, че закононарушението е доста тежко, защото е имало съдбовен край. За сходно закононарушение законът планува наказване „ отнемане от независимост “ от 3 до 15 години. Освен това Александър нямал брошура, само че карал БМВ-то с 2,10 промила алкохол и след приложимост от хероин. Преди време той още веднъж е бил хващан да кара без удостоверение за ръководство.

Адвокатите на обвинения се пробваха да го измъкнат от ареста с изказванието, че не е ясно кой тъкмо е карал бавареца в трагичната нощ. В колата са пътували Александър и неговия другар Щерьо Атанасов, като двамата отивали към бар „ Калигула “. Колата била благосъстоятелност на бабата на Щерьо, който съобщи пред съда, че не давал на никого да я кара.

Тезата на обвиняването се гради на показанията на две очевидки – Василева и Шишкова, които разпознали Александър. По думите на юристите, не може да се разчита единствено на техните показания, с цел да бъде посочено, че обвиненият е карал. Защитниците желаеха снемане на отпечатъци от кормилото и ревизиране на видеозаписи, които да покажат кой тъкмо е карал.

Те описаха, че Щерьо не помнел дали е карал или не. Дрегерът при него отчел 1.3 промила и не би следвало да дава колата си на Александър, който бил доста по-пиян и нямал брошура. Защитата добави, че обвиненият е млад, без престъпни прояви, работи и има непрекъснат адрес. Те настояха за мярка „ парична гаранция “.

„ Искам да бъда у дома, друго нe желая. Не съм карал колата, ще го потвърдя “, бяха последните думи на Александър пред съда.

Магистратите повярваха на свидетелките. Непосредствено след мелето Василева декларирала, че БМВ-то се забило в стена и от предните порти изскочили двете момчета - младежът от пътническата с бил с бяла тениска. Шишкова удостоверила, че от пасажерската врата излязло момче с бяла тениска, а другото било с риза. Минути по-късно двамата били арестувани за 24 часа.

На същата дата било осъществено и разпознаването – Щерьо бил с бяла тениска, а Александър – с риза. Освен това по въздушната възглавница на седалката до водача имало следи от кръв, а единствено Щерьо имал рана под лакътя. Той съобщи пред съда, че секунди преди конфликта прикрил очите си с ръце.

Поради тези аргументи, магистратите му постановиха най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Решението предстои на обжалване пред апелативния съд.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР