Още от същото: Магнолия. + + + + + от

...
Още от същото: Магнолия. + + + + + от
Коментари Харесай

Кино: Licorice Pizza на Пол Томас Андерсън

Още от същото: " Магнолия ". + + + + + от 5
Големият филм е капсула време със света на създателя вътре - общовалиден, трогващ, замислящ - съгласно инвестиции гений. Licorice Pizza (в Amazon Prime) на Андерсън е признание от подобен порядък. Припомняме го, до момента в който афишът е ангажиран от комиксови продължения и дисни анимации. Остана единствено с номинациите (филм, постановка и сценарий), тъй като Холивуд, с митовете си и подправените герои, се усети окарикатурен до гротеска. Бравурни появявания на Шон Пен (звезда с куха слава), Том Уейтс (нарцистичен режисьор ) и Брадли Купър (садистичен продуцент) загатват по какъв начин животът и холивудският роман за него нямат нищо общо.

Намираме се в импресия от прагови моменти от личната младост на режисьора (около 1973 в предградието на Лос Анджелис Енсино, долината Сан Фернандо) през опита на двама млади. Базисната скица " момче среща момиче " е преобърната - без " консумация ", сантименти и пряк комизъм. В живота порастването е непохватно и постоянно боли.

Той е на 15, тя на 25, Купър Хофман (син на Филип Сеймур) и Алана Хаим (от поп рок група със сестрите си, също във филма), и двамата за първи път в киното. Момчето е съвсем мъж, сигурен в себе си, дребен актьор и към този момент предприемач, младата жена е мечтателка без цел. Свързва ги освен това от другарство, което още не е обич. Звучат песните от това време, саундтракът е на Джони Грийнууд от Radiohead. Наоколо и тогава е сянката на войната, с енергийна рецесия като политическо оръжие и опашки пред бензиностанциите.
Реклама
В пътя си до първото " обичам те " Гари и Алана срещат картини с ритъма и цвета на филм от това време. Порастват до любовта, само че и за живота. Опитват налудничави " бизнеси " като водни кревати и флипер салони. Минават през илюзиите на политическа акция, ресторантска и улична реклама, суетата на малкия екран и киното. Срещат типажи, не всеки път приятни, и действителни рискове. Шаренията на света с иманентното му принуждение и лъскава празнина. За да се спасят най-после в зърното вяра, покълващо сред тях двамата.


Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Янко Терзиев
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР