Още от първото издание на UFC бразилското джу джицу е

...
Още от първото издание на UFC бразилското джу джицу е
Коментари Харесай

Петте най-паметни джу джицу моменти в историята на UFC

Още от първото издание на UFC бразилското джу джицу е потвърдило успеваемостта си в областта на смесените бойни изкуства. Победите на очевидно физически по-слабия Хойс Грейси против съперниците, изправени против него, катализираха лавинообразното развиване на бойния жанр освен в Съединени американски щати, само че и по целия свят. Първоначалната мистика и екзотиката, обграждащи Бразилското Джу Джицу са сменени от споделеното мнение на всички огромни имена в Смесените бойни изкуства, че без солидни знания в региона, всеки ММА войник е жертван.

Ще ви срещнем с петте най-запомнящи се моменти на хватовото бойно изкуство в историята на най-известната ММА организация.

5) Франк Мир против Брок Леснър 1 ( UFC 81: Mir vs Lesnar)

Не са доста хората в UFC, които са имали толкоз тежък дебют в организацията, колкото Брок Леснър. В едвам втория мач в кариерата си на ММА войник (първият, от които е победа против Мин Суу Ким на събитието K-1 Hero’s –Dynamite) някогашния колежански първенец по битка и сегашен а суперзвезда в кеча се изправи против едно от огромните имена на спорта - Франк Мир.

Въпреки „ тежкия залък” Леснър стартира по свръхестествен метод, като съумя да събори някогашния първенец в тежка категория за едвам седем секунди, а по-късно и да пласира доста количество удари в сутерен.

Две минути от началото на мача, след нито една секунда от него, в която Франк Мир да не е бил доминиран, той съумя да изненада Леснар с необикновен ключ на крайници, който му печели премията събмишън на вечерта, както и пето място в нашия лист.

4) Франк Мир против Антонио Ногейра 2 ( UFC 140: Jones vs Machida)

Името на Франк Мир още веднъж намира място в класацията ни. Той е прочут с избухливите си и от време на време извънредно опустошителни събмишъни, а мачът му с ветерана от Прайд e следващото доказателство за смъртоносните му умения. Сблъсъкът бе реванш, като Мир завоюва първия посредством нокаут.

В средата на първия рунд бразилския деец прати Мир в нокдаун, като даже Джо Роугън (един от двамата коментатори на UFC по това време) отбелязва, че американецът е изгубил схващане и мачът може да бъде спрян. Вместо това Ногейра рискува пробвайки гилотина върху конкурент, който се намира в нокдаун.

Това импулсивно решение в следствие му коства освен мача, само че и евентуално най-неприятната травма в професионалната му кариера.

Мир съумя да избяга от гилотината, нападна кимура и по-късно да я приключи по свръхестествен метод, с което стана първия човек, който е и нокаутирал, и заключвал по-големия от братята Ногейра.


3) Миша Тейт против Холи Холм (UFC 196: McGregor vs Diaz)

Екзекуторката на Ронда Раузи имаше нелеката задача в първата отбрана на купата си да се изправи против опитната Миша Тейт.

Бившата неколкократна международна шампионка по бокс бе готова тактически, като съгласно съдийските карти съумя да завоюва три от първите четири рунда.

Петия рунд също стартира с леко предимство от нейна страна, само че тъкмо тогава Тейт съумя да я събори и задуши две минути преди края на мача, с което стана третата шампионка в историята на категория „ петел “ при дамите в UFC.

Това бяха първите три от общо пет най-запомнящи се и непредвидени Джу Джицу моменти в историята на смесените бойни изкуства. Можете ли да познаете кои са финалните две места в класацията ни? Дайте своите догатки в секцията за мнения и очаквайте втората част.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР