Още от началото на войната в Украйна позицията на България

...
Още от началото на войната в Украйна позицията на България
Коментари Харесай

Юрист: България от самото начало на войната в Украйна има доста разочароваща позиция

Още от началото на войната в Украйна позицията на България е разочароваща, тъй като ние за следващ път сме от страните, които вървят по периферията, с цел да нямат ясно позиция. И до момента в който целия цивилизован свят осъжда съветската експанзия, ние се опитваме да запазим някакво балансиращо отношение, а такова в действителност няма. 

Това разяснява пред Нова тв юристът Лидия Даскалова. 

В обстановка, като тази, да споделяме, че монетата има две страни, е неуместна, тъй като няма такова нещо. Има агресор, има и жертва. Надявам се България да премине на страната на цивилизования свят, а не да стои все в ъгъла без да смее да вземе някаква позиция и към момента да не смее да направи избора, който така и така е направила, а точно да е част от Европейски Съюз и НАТО. Така че за това се надявам, за това гласоподавам, само че за това са нужни мощни водачи със мощна държавническа позиция, уточни тя.

Надявам се България най-ппосле да съобщи своята позиция. Ние сме единствени дружно с Унгария като членове на НАТО, които не се възползваха от това да подари своето остаряло въоръжение на Украйна и гратис да се въоръжим със западно оръжие. Вече повече 20 години никой не е работил по нашето въобъжеване и сега сме извънредно уязвими и не дай си боже да влезем в някакъв неуместен от нас спор, разяснява икономистът Евегий Кънев. 

Аз съм уравновесено отношение. Факт е, че тази нелепост, която направи Путин по отношение на Украйна, е меко казано нелепост. Такива връзки не се вземат решение по този път, само че обстоятелството е, че в случай че иставим нещата да се развиват по този начин, до каква степен могат да стигнат - еми до нищо хубаво, разяснява финансистът Любомир Дацов.  

Има действителна заплаха нещата да ескалират доста повече и да се развият в посока, която не е добра за никого, добави той. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР