Още няма дата за конференция на партията, не знаем кога

...
Още няма дата за конференция на партията, не знаем кога
Коментари Харесай

Хамид Хамид: Радев не е заявил, че ще играе за втори мандат

" Още няма дата за конференция на партията, не знаем по кое време ще бъдат анулирани възбраните за събиране и скупчване на хора. Здравето и живота на българските жители е от първостепенно значение. Точно строгото съблюдаване на ограниченията ни избави от това, което стана в западни страни ". С тези думи стартира присъединяване си в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по Канал 3 Хамид Хамид, зам.-председател на ПГ на Движение за права и свободи.

" Няма драми в Движение за права и свободи, това, което се случва в други партии, при нас го няма. Мая Манолова сподели, че хората ще станат политическа мощ, само че те са и първа, и втора, и трета, тъй като те пращат народните представители в Народното събрание. Дали ще успее да влезе в Народно събрание, завиди от това какви послания ще даде. Старата десница също декларира, че ще е първа политическа мощ, само че постоянно гледа Народното събрание откъм жълтите павета, т.е. изотзад на коня ", показа той.

" Целта ни е като общество да изградим мощна и самостоятелна правосъдна система, която да не се въздейства от конюктурите и сме на път да го реализираме. Не имам вяра сенчести бизнес ползи и персони, които бягат от правораздаването да съумеят да намерят прошка посредством ръководство на политически процеси. Тези сметки са им неверни. Съдебната ни система е все по-независима ", разяснява господин Хамид.

" Самото допускане да се снима клипът в Съдебната система нанесе много съществено леке върху нея, тъпо е, че ръководителя на Върховен касационен съд позволи това. Той се пробва да е по-скоро политик, в сравнение с да е чиновник на Темида. Отдавна прозират политически ползи там. След всяко съвещание на Висш съдебен съвет тича да се оплаче на едни и същи медии, нищо чудно да има и някакви стопански обвързаности ", съобщи зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи.

" Не сме видели съответен план на президента, нито лица, които да се ангажират с него. Едно е да се насочат послания посредством медиите, друго е да се нагърби с отговорност, а трето да се осъществя. Това е разликата сред популизма и действителността ", изясни той.

" През последните 5-6 години прокуратурата си прави работата. Пред обществото стои въпроса за огромното плячкосване и то желае отговор. Проверката по приватизационните покупко-продажби ще осветли процеса. Политиците би трябвало да осигурим отмъщение. Ще създадем законодателни промени, с цел да осигурим на правосъдната система откриване на виновниците ", добави депутатът.

" Правителството предприе положителни стъпки по време на рецесията и се избавиха може би стотици и хиляди човешки животи. Не мисля, че има време да бъдат провокирани предварителни избори. Не би трябвало да се провокира и парламентарна рецесия при сегашната такава. От близо 2 години приказваме за това държавното управление да работи по стратегия и цели, тъй като единствено се лутаме и към този момент и страни от нашата рогозка ни изпреварват ", сподели още той.

" Намаляването на Данък добавена стойност и на налозите може да е помощ за някои сектори, само че поддръжката за родителите, отглеждащи дребни деца до 3 година е приоритет. Движение за права и свободи внесе законопроект, целящ ставката на детски храни, памперси и прочие да е 9 %. Ефектът в българското общество ще бъде доста по-голям от загубата на фиска. Разумът ще надделее и българските фамилии с дребни деца ще бъдат подкрепени. Министър Горанов има огромен принос за финансовата непоклатимост на България ", счита Хамид Хамид.

" Не мисля, че казусът с Божков може да способства за рецесия в държавното управление. Преди изборите всеки потегля с огромната кошница, само че ще забележим. Всеки български жител има бъдеще в политиката, стига да е наясно какво търси. Г-н Мутафчийски изнесе на плещите си рецесията, в случай че влезе в политиката, ще е загуба за медицината. Той завоюва българското общество с държанието си. Няма поръчка от Радев, че ще взе участие за втори мандат ", приключи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР