Още над 3,2 млн. лв. с ДДС вече са постъпили

...
Още над 3,2 млн. лв. с ДДС вече са постъпили
Коментари Харесай

Нови 3.2 млн. лв. са върнати от изпълнителя на неосъществения Правителствен комплекс

Още над 3,2 млн. лева с Данък добавена стойност към този момент са постъпили по сметката на „ Монтажи “ ЕАД. Това става допустимо, откакто държавното дружество, което е дъщерно сдружение на Държавната консолидационна компания (ДКК),и " Планекс – ГЕС " ДЗЗД подписаха съглашение, с което консорциумът, реализатор на неосъществения Правителствен комплекс, се съгласява да върне нова сума на държавното сдружение.

Споразумението планува още и второ заплащане в размер на 9 млн. лева с Данък добавена стойност, което да бъде преведено най-късно до 31 май 2024 година.

От министерството на стопанската система и промишлеността напомнят, че още в края на 2019 година e подписан контракт сред „ Монтажи “ ЕАД и консорциума за осъществяване на строителни действия във връзка със строителството на държавен комплекс от ДКК, който след това не се осъществя.Проектът е предоставен за осъществяване без социална поръчка и без финансова аргументация, като „ Монтажи “ предплатено е платил близо 80 млн.лв. с Данък добавена стойност на две вноски през 2020 година на изпълнителя.

След подхванати дейности...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР