Още на 16 март създадохме специализиран медицински щаб, в който

...
Още на 16 март създадохме специализиран медицински щаб, в който
Коментари Харесай

Областният управител на Пловдив разкри пред БЛИЦ TV как борят коронавируса

Още на 16 март създадохме профилиран медицински щаб, в който влизат шефовете на най-големите лечебни заведения в Южна България, РЗИ и представители на Лекарския съюз, бързо и всекидневно заседаваме и взимаме значими решения, с цел да не се сътвори безпорядък в здравната система. Това разяснява пред камерата на БЛИЦ регионалният шеф Дани Каназирева, която е и началник на регионалния спешен щаб.

По думите на Каназирева всичко се прави експедитивно, тъй като би трябвало да се подсигуряват качествени услуги за хората.

Към момента болничните кревати, отредени за битка с пандемията, са 308 в Пловдив и 22 в Карлово, където е единственото инфекциозно поделение в региона. Каназирева заяви още, че е изискала проект за метаморфоза на лечебните заведения в Раковски, Асеновград и Първомай, с цел да може при потребност и там да се одобряват заболели от ковид.

В града под тепетата в битката са включени Транспортна болница, където има 92 кревати и общинската "Свети Мина ", която разполага със 192 кревати. За тях има издадена заповед за преструктуриране.

С изключение на една частна болница, която е направила отвод, всички други-държавна, общински и частни, са подготвени да се включат, в случай че това се наложи, сподели още регионалният шеф. Частната болница "Селена " е отделила 10 кревати за бременни и родилки, които ще бъдат изолирани от останалите пациенти.

Пловдив и региона разполагат с най-вече здравни заведенията глава от населението-39 лечебни заведения и над 3 хиляди лекари и медицински личен състав. Към момента медиците са обезпечени с защитни средства, дрехи и маски. Всички, община Пловдив, лечебни заведения, институции, са компактно в битката с нас и дружно ще се оправим, сподели още Дани Каназирева.

Пловдив ще има лаборатория за проучване на инфектирани от ковид в най-кратки периоди. Областният шеф благодари за дарението от 300 000 лв., които през вчерашния ден направи предприемачът Георги Гергов, с цел да се построи с тази пари лабораторията. Канзирева благодари посредством БЛИЦ и на всички останали донори, които са съпричастни с общата идея да се оправим с пандемията.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР