Още на 14-годишна възраст осъзнала, че гардеробът на майка й

...
Още на 14-годишна възраст осъзнала, че гардеробът на майка й
Коментари Харесай

Как един бивш модел превърна хобито си в бизнес

Още на 14-годишна възраст осъзнала, че дрешникът на майка й е надалеч по-интересен от щандовете с нови облекла в магазините. Откриването на един колан от 80-те, който майка й e носела в нощта, когато се влюбила в татко й, отключило пристрастеността на дребното момиче към намирането и колекционирането на vintage находки. Нещо, с което се развличала, до момента в който работела като модел в Париж.

Агенцията я задължавала (както и всички други модели) да върви със семпли черни облекла и черни стилето обувки. Нещо, което въобще не отговаряло на нейния персонален жанр. Затова компенсирала „ възбраната “ да носи цветни облекла, ровейки се из дребните магазини и изпълвайки дрешника си с невероятни фешън находки. Пъстри, несъмнено!
               
on Jun 26, 2019 at 6:16am PDT

Когато Джули поставила завършек на кариерата си като модел, почнала да работи като публицист и фешън редактор в датска издателска компания, само че откакто забременяла и родила сина си Валдемар, решила, че би трябвало да последва същинската си пристрастеност и да я трансформира в освен това. Така при започване на тази година основава.

Малката й компания предлага дизайнерски и по-нишови марки, които Бличфелд открива, пътувайки из Европа, най-вече във Франция и Англия – от яке на точки Yves Saint Laurent до рокля от деним на Christian Lacroix. Въпреки че в има доста vintage магазини, Джули се пробва да създава своя повече в посока на електронната търговия. „ В момента 60% от продажбите ми са онлайн и посредством Инстаграм, до момента в който останалите са от шоурума, който разтварям единствено при установяване на среща “, споделя някогашният модел.
               
on May 29, 2019 at 8:58am PDT

Тя се старае да сервира нещата задоволително стилизирани и с оптимално облекчение при размерите, следвайки образеца на Net-a-Porter или MyTheresa. В същото време обаче иска да сътвори пространство, в което хората освен пазарят, а в действителност „ се свързват “ с облеклата, които купуват. Другото й предписание е цените да не надвишават 700$.

Тази досегаемост, която желае да обезпечи, има за цел да подтиква хората да трансформират отношението си към second hand и vintage облеклата за повече. „ Вярвам в Collect23 и в това, че предлага един нов метод в консумирането на модата. Това е моята фантазия и ми дава свободата, която другояче не бих имала на друго място “, безапелационна е Джули.

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР