Още миналата година главният прокурор Сотир Цацаров поиска да бъде

...
Още миналата година главният прокурор Сотир Цацаров поиска да бъде
Коментари Харесай

Арнаудова разкри защо искат снемане на имунитета на депутата от БСП

Още предходната година основният прокурор Сотир Цацаров изиска да бъде свален имунитетът на депутата доктор Георги Михайлов. На 9 ноември предходната година Михайлов самичък изиска да го проверяват. Прокуратурата го проверява и въз основа на доказателства се откри това, че е получавал парични средства от сдружение.

Това съобщи на ексклузивен брифинг представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова във връзка информацията, че Цацаров е изискал снемане на депутатския имунитет на народния представител от Българска социалистическа партия Георги Михайлов.

"Д-р Михайлов е получавал пари, защото е дал 200 000 хиляди лв. персонални средства на сдружението, а то е прибирало с лихвите. В една от годините имаше куриоз в данъчната декларация на Михайлов - неотчетени бяха 44 000 лв., получени от същото сдружение ", разкри Арнаудова.

"Дружеството е имало контракт с Националната профилирана болница за интензивно лекуване на хематологични болести. Дружеството е презапасявало с медицински препарат за онкоболни болничното заведение. В следствие болничното заведение е изпаднала в свръхзадължения. Само този препарат е ощетил болничното заведение с над 160 хиляди лв. ", разяснява представителят на основния прокурор.

"Ще притеглим като обвинен Михайлов за занемареност ", приключи Румяна Арнаудова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР