Още като млада актриса в Ню Йорк Сара Рамирес мечтаела

...
Още като млада актриса в Ню Йорк Сара Рамирес мечтаела
Коментари Харесай

Сара Рамирес: Да изиграя Че Диас беше освобождаващо

Още като млада актриса в Ню Йорк Сара Рамирес мечтаела за роля в „ Сексът и градът “. И през днешния ден това е реалност. Появява се в продължението „ Просто ей по този начин “ на HBO Max с доста неспокойствие и упования от себе си. Само че в този момент е на 46 и е изцяло наясно със себе си какъв човек е. Затова първото, което споделя е: " Аз не съм тя или той ". Затова и приказва за себе си като „ те “ или „ тях “. А това е мъчно да се пресъздаде с " родовия " български език.

След години на работа и себеопознаване Рамирес попада в прослойка на „ Просто ей по този начин “: „ Летя от благополучие! Изпитвам толкоз признателност за преживяванията, които имах с всички “.

Рамирес е прочут подкаст глас и стенд-ъп комедиант. Звездата " им " изгрява в „ Анатомията на Грей “, където същността " им " на хомосексуална лекарка прави усещане. И не е било мъчно да се стигне до ролята на Че в " Просто ей по този начин ".

„ Почувствах го доста естествено, просто си паснах на мястото “, споделя Рамирес. „ Че се появи по-късно като полово неутрално събитие в живота ми, Че приказва истината без опрощение. Научих доста по какъв начин да ръководя силата, която ме е предиздвикала да мълча прекомерно дълго “.

Пътят към разкриването е посипан с компликации, само че има и радостни моменти.

„ Трябваше да се отуча от толкоз доста неща и се изправих пред вътрешните си съпротиви. В обществото постоянно се усещаме длъжни да живеем в избрани кутийки. Когато излязох от моята, видях себе си иначе, към този момент открих своите лични благоприятни условия за смяна “, споделя Рамирес в искрено изявление за People.

Рамирес отраства в Мазатлан, Мексико, само че е отпътува в Сан Диего, Калифорния, когато е на 7, с цел да живее при приятелско семейство след развода на родителите си. Това е бил сложен интервал да се приспособява към новата среда – ново семейство, нова страна, нов език, нова просвета.

„ Дете съм на тъмнокож мексикански татко и бяла мексиканска майка с ирландско-американски корени. А има толкоз доста ксенофобия към мексиканците. Просто звучеше като: Родена съм в Мексико, това значи, че не съм бяла и това значи, че не съм от положителните “.

Осъзнаването, че е небинарна персона е проблем от ранна детска възраст, само че не е имала думите, с които са се изразят възприятията.

„ Чувството беше мощно ограничаващо за метода, по който би трябвало да се показвам, тъй като съм бебе, родено като момиче. Трябваше да нося косата си по избран метод, да се обличам по избран метод и тези правила бяха толкоз устойчиво открити, че никой не питаше по какъв начин се усеща моето тяло по този метод “.

Рамирес завоюва премията „ Тони “ през 2005 година за ролята си на Бродуейския театър Spamalot. И продължава с революционни функции като да вземем за пример на Кат Сандовал, политически консултант на Господа Държавен секретар – жена, идентифицираща се като „ странна “.

Участва и в „ Анатомията на Грей “ в ролята на доктор Кали Торес, най-дълго задържалия се ЛГТБ облик в историята на малкия екран. Така доктор Торес става бисексуална във кино лентата през 2009, а тогава Рамирес към този момент е наясно със себе си, само че е била подготвена да го разгласи обществено.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР