Още едно иновативно учебно заведение в Добрич е готово да

...
Още едно иновативно учебно заведение в Добрич е готово да
Коментари Харесай

Още едно иновативно училище в Добрич

Още едно новаторско образователно заведение в Добрич е готово да построи софтуерен център с поддръжката на националната стратегия за учебна STEM среда, оповестяват от общината. В ОУ "Стефан Караджа " се планува актовата зала и други пространства на третия етаж на постройката да бъдат преобразувани в Център за цифрови основатели.

В новата просветителна среда ще се преподават интегрирани уроци посредством методите на цифровите технологии, математиката, инженерството и други. Обучението в първи и пети клас в учебното заведение е основано на планове, а от новата образователна година такава организация ще бъде въведена и във втори и шести клас.

Общинският съвет би трябвало да позволи на идното си съвещание да бъдат осъществени строително-монтажни работи в постройката, в случай че учебното заведение получи финансиране от 50 000 лв. по националната стратегия.

Общинският съвет към този момент даде единодушие за строителни действия в друго учебно заведение със статут на новаторско - СУ "Любен Каравелов ", в което се образоват възпитаници в направлението "Роботика " и също се планува да бъде основана STEM среда.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР