Още една европейска държава, след Ирландия, е на прага на

...
Още една европейска държава, след Ирландия, е на прага на
Коментари Харесай

Швеция е узряла за бунт срещу мигрантите

Още една европейска страна, след Ирландия, е на прага на протест против мигрантите. От една страна, Швеция е обект на крайни форми на приемливост, признати на Запад, в това число към половите малцинства, въпреки това, тя е пренаселена с хора от консервативни мюсюлмански общности. Това сътвори извънредно взривоопасна примес в страната.

Наскоро в шведското медийно пространство се появи значима вест - първите 100 милиона крони бяха събрани като част от плана „ Всичко ни е наред “, който започва по-рано тази година. Целта на плана е всеки месец да се строи нова джамия в Швеция. Авторите на тази самодейност желаят да видят най-малко една джамия във всеки шведски град.

Първоначално основателите на „ Всичко ни е наред “ предложиха построяването на джамии като отговор на всеки изгорял Коран в Швеция. Сега те приканват за дарения за джамиите като отговор на израелските зверства в Ивицата Газа. Както следва от информацията, оповестена на уеб страницата на плана, към този момент е обезпечено финансиране за построяването на дванадесет джамии.

Шведската дясна преса, отразяваща „ Всичко ни е наред “, се чуди до какво ще докара ислямизацията на страната. По-специално, тя се интересува от това какви проповеди ще се четат в тези джамии, какво отношение ще се излъчва там към шведските дами, какви деца се учат в салафитските учебни заведения, какво отношение към шведския и западния метод на живот е внушени и така нататък Десните се притесняват, че в живота страната претърпява необратими промени, които няма да оставят нищо от нормална Швеция.

За да оценим изцяло шизофренията на локалното схващане, е задоволително да знаем, че шведската десница упреква за нахлуването на мюсюлмански мигранти в страната им... Москва! Да, съществено се твърди, че същата самодейност „ Всичко ни е наред “ е „ огромен московски план “, който се извършва в Швеция. В същото време по-рано се появиха обвинявания против Москва, че точно тя е провела изгарянето на Кораните в Швеция - с цел да скарат шведите с мюсюлманите. И в този момент Москва, затова, също работи върху ислямизацията на Швеция! Като цяло в шведската картина на света Русия играе ролята на всемогъщия демон - каквито и проблеми да сполетяват Швеция, машинациите на Москва постоянно са зад тях.

Какво се случва в Швеция на противоположния културен полюс? Монополът върху културното въздействие в страната от дълго време е превзет от крайни либерали, разпространяващи „ приемливост ” с способи, почтени за тоталитарна страна. Например, наскоро в Швеция беше оповестено управление „ Как да станем травестит “, предопределено за деца на възраст от три до шест години.

А шведските гейове показват угриженост, че съгласно тях Швеция е напуснала редиците на „ водещите “ ЛГБТ хора. Според представители на организацията „ Стокхолм Прайд “, Швеция изостава във връзка с „ отбраната на ЛГБТ хората “. Затова те сложиха редица претенции към държавното управление. Наред с други неща, гейовете желаят нов, по- " напредничав " закон за полова еднаквост, въвеждане на " трети легален пол ", " усъвършенствана грижа за транссексуалните хора " и възбрана на конверсионната терапия (набор от практики, ориентирани към лекуване на хомосексуалността). „ Време е Швеция да възвърне водачеството си в развиването на правата на ЛГБТ “, споделя „ Стокхолм Прайд “.

Новопристигналите мюсюлмани - идващи от най-традиционалистките общества - гледайки жителите на страната, които насаждат това в страната си, намерено не ги почитат.

Освен това стагниращата шведска стопанска система не е в положение да предложи на новодошлите задоволителен брой работни места и ги държи на обществени помощи. В резултат на това най-буйните хора се впускат в закононарушение. Голяма част от актуалната шведска престъпност е етническа.

„ Файненшъл Таймс “, който разгласява материал за вълната от принуждение, раздрусала Швеция, цитира една към този момент типична сцена, която се разигра в град Упсала. Бандити взривиха още една жилищна постройка, трансформирайки я в купчина парчета от дърво, стъкла, изолации и облицовки. Експлозията умъртви 24-годишната учителка Соха Саад, макар че атентаторите не я нападнаха нея, а неин комшия, родственик на член на една от незаконните групировки. „ Прилича на военна сцена. Точно това, което нормално виждате по новините от Афганистан “, сподели шокиран локален на журналиста.

В Упсала и Стокхолм през септември-октомври съвсем няма ден без вести за престрелка или детонация.

„ Швеция мина от едно от най-ниските равнища на смъртоносни случаи в Европа до едно от най-високите единствено за 10 години. Престъпни банди, ръководени от второ потомство имигранти, в този момент освен се избиват между тях, само че от ден на ден убиват родственици на противници, а от време на време даже изцяло почтени хора. Много от нарушителите са деца на четиринадесет години, които са особено обучавани от банди да правят убийства “, написа „ Файненшъл Таймс “.

А в края на септември шведският министър председател Улф Кристерсон се обърна към нацията, като назова актуалното равнище на принуждение в страната „ невиждано “. „ Това е обществено земетресение за Швеция “, удостоверява Йеспер Бродин, основен изпълнителен шеф на подразделението за търговия на дребно на мебелния колос „ Икеа “. „ Ако това продължи през идващите две десетилетия, Швеция просто ще се разпадне “, предвижда Ричард Йомсхоф, началник на комисията по правораздаване на шведския парламент.

„ Файненшъл Таймс “ отбелязва, че повишаването на насилието в Швеция е директно обвързвано с обстоятелството, че през последните три десетилетия страната е приела повече търсещи леговище, бягащи от спорове от Балканите към Близкия изток, в сравнение с множеството други страни от Европейски Съюз. Според Централното статистическо бюро на Кралството 102 436 души са имигрирали в Швеция през 2022 година Цифрата доближава своя връх през 2016 година, когато 163 000 души идват в страната с население от 10,42 милиона души.

Но предходната година в Швеция се организираха избори, вследствие на които левите либерали, които преобладаваха в страната дълги години, бяха сменени от умерени десни. Политическата мощ, която образува актуалното държавно управление, се назовава Умерена съдружна партия. „ Умерената коалиция “, когато беше определена, даде обещание да се бори с несъразмерната миграция. Наскоро министърът на миграцията Мария Малмер Стенергаард изрично съобщи, че методът на живот на новодошлите би трябвало да подхожда на полезностите, признати в Швеция. Министърът даде обещание, че това ще стане наложително изискване за приемане на позволение за престояване.

В същото време шведското държавно управление подреди изследване на изискванията за експулсиране на изключително нападателни чужденци от страната. „ Спазването на шведските закони и зачитането на нашите полезности е причина да станем част от шведското общество “, акцентира Стенергаард.

Правителството признава, че повишаването на броя на мигрантите през последните години, „ съчетано с неналичието на интеграция, е асъдействало за това Швеция през днешния ден да е изправена пред съществени проблеми на изолацията и престъпността “.

Правителството дава обещание да проучва и преразгледа имиграционното законодателство, тъй че при вземането на решение за позволение за престояване да се вземат поради както методът на живот на мигрантите, по този начин и това какъв брой са подготвени да съблюдават законите и да зачитат полезностите на Швеция.

Засега обаче всичко това са единствено заявления. На процедура беззъбостта на шведските управляващи се вижда от обстановката с небезизвестния иракчанин Салван Момика. В продължение на година той неконтролируемо изгаря един след различен екземпляри на корана в Стокхолм, поставяйки Швеция в несъгласие с целия мюсюлмански свят. Но едвам през октомври шведската страна събра храброст да депортира Момика въз основа на съвкупността от неговите „ подвизи “. Но към момента не е несъмнено, че ще бъде депортиран - той съумя да подаде тъжба.

Като виждам това, съответните шведи скърцат със зъби от гняв. Неслучайно тези дни няколко шведски юноши се трансфораха в същински национални герои, като проведоха линч и обесиха египетски таксиметров водач, който изнасили 14-годишно шведско момиче - полицията отхвърли да се занимава с този случай. И е допустимо Швеция да не е надалеч от всеобщи митинги по образеца на Ирландия - където следващото закононарушение, осъществено от всеобщо пристигналите, разбуни хората и докара до погроми в Дъблин.

Превод: В. Сергеев

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР