Още една българска щафета в биатлона не успяда стигне до

...
Още една българска щафета в биатлона не успяда стигне до
Коментари Харесай

Още една наша щафета в биатлона не можа да завърши в Пекин 2022

Още една българска щафета в биатлона не успяда стигне до финала и бе отстранена от надпреварата поради затваряне с една обиколка.

В конкуренцията на 4х6 км при дамите младата Лора Христова на трети пост бе застигната от водачите след втората си пукотевица от състояние прав, откакто до тогава пасивът на отбора ни бе повече от 5 минути. Така тя не можа да съобщи на Даниела Кадева, която да довърши надпреварата.

Началото на щафетата бе обещаващо, откакто водачът на женския ни тим Милена Тодорова употребява единствено два спомагателни патрона и съобщи 4-а на идната - Мария Здравкова, с закъснение от единствено 12.3 сек. след краткотрайния лидер - състава на Германия.

След това също потегли добре само че до втората пукотевица - от състояние прав. Там тя повали първите 4 цели подред, само че по-късно по този начин и не се оправи с петата с трите спомагателни патрона и аправи наказателна обиколка. В последна сметка Здравкова изостана на предпоследното 19-о място с 3:57 мин. пасив. 

Така, макар положителната пукотевица на Лора Христова (само два спомагателни патрона), нашите бяха затворени и не приключиха щафетата, като в крайното нареждане са на 18-о място, с две позиции по-назад, спрямо олимпийските игри в Пьонгчанг`18.

Същият сценарий се разви и в първия ден от надпреварите по биатлон в Пекин 2022 - смесената щафета бе затворена още след втория пост и не можа да финишира.

Състезанието на 4х6 км беше и последната дисциплинираност в биатлона на игрите с българско присъединяване. Най-доброто класиране на нашия тим си остана 17-ото място на Милена Тодорова в спринта на 7,5 км. От мъжете на първо време съумя да се подреди Владимир Илиев - 25-и в преследването на 12.5 км.

 

ТРИУМФ ЗА ШВЕЦИЯ

Олимпийски първенец в женската щафета стана съставът на Швеция. Лин Персон, Мона Брорсон и сестрите Хана и Елвира Йоберг победиха с време 1:11:039 часа, като използваха едвам 6 спомагателни патрона в общо 40 изстрела. Така шведките усъвършенстваха представянето си от щафетата в Пьонгчанг`18, където бяха втори (след Беларус).

Сребърните медали взе квартетът на Руския олимпийски комитет (Ирина Казакевич, Кристина Резцова, Светлана Миронова, Уляна Нигматулина), който  изостана с 12 сек. (1 наказателна обиколка + 7 спомагателни патрона).

Бронз и изобщо първи орден в женска щафета от Ванкувър 2010 насам, завоюва Германия (Ванеса Фойт, Ванеса Хинц, Франциска Пройс, Денис Херман) - на 37.4 сек. (0+6).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР