Още една антична перла в Пловдив е пред завършване и

...
Още една антична перла в Пловдив е пред завършване и
Коментари Харесай

Антична перла привлича туристи от цял свят в Пловдив СНИМКИ

Още една антична перла в Пловдив е пред довеждане докрай и скоро ще притегля туристи освен от България, само че и от целия свят. На финала е реставрацията на Римския конгрес - север, който добавя археологическите разкопки на пл. „ Централен “ до Цар – Симеоновата градина.



Три антични колони се извисяват над античния площад от северната страна на пощата. До преди две години на това централно място беше неприветлив ров с остатъци на старинни здания. Огромни старания на археолози, строители и реставратори са положени по възобновяване на националния монумент на културата, с цел да заеме почтено място в листата на туристическите направления в Пловдив.



Форумът на Филипопол, граден през 1 – 2 век, опасва централния площад от четирите страни. Наскоро беше показан абстрактен план за реставрацията на античното завещание на още две разкрити преди време елементи - на Римския конгрес – юг против „ Тримонциум “ и Римския конгрес – изток откъм бул. „ Цар Борис III Обединител “. Община Пловдив ще търси финансиране за експониране на археологическите находки по оперативните стратегии на Европейския съюз.

Снимки от Наташа Манева

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР