Още един от отдавнашните проблеми в община Ракитово е напът

...
Още един от отдавнашните проблеми в община Ракитово е напът
Коментари Харесай

Пускат автобус по линията Ракитово-Велинград

Още един от отдавнашните проблеми в община Ракитово е напът да бъде позволен. ​Градските съветници гласоподаваха ​единодушно “за ”, и взеха решение да бъде дофинансирана активността на компания - транспортьор, която да поеме пътуващите по ​линията Ракитово - Велинград и назад. До края на 2023 година ще бъдат отпуснати 15 000 лева за дофинансиране на транспортната услуга.

С подхванатата стъпка напредването на жителите, доста ще бъде улеснено. При добър интерес от страна на жителите към този тип превоз и по отношение на удовлетвореността на превозвача, в бъдеще ще се мисли и за междуградски превоз Ракитово - Костандово - Дорково, оповестяват от родопската община.

Ракитово беше една от първите общини в Пазарджишко, останали без публичен превоз, откакто в няколко състезанието за избор на транспортьор не се яви нито един претендент. Причината за слабия интерес е, че няма задоволително пасажери и линията е губеща. Тогава за казуса превозвачи упрекнаха противозаконни таксита, които събират хората по спирките минути преди идването на рейсовете. А градът остана без пътнически превоз с години наред.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР