Още един кандидат да наследи Жан-Клод Юнкер. Първият зам.-председател на

...
Още един кандидат да наследи Жан-Клод Юнкер. Първият зам.-председател на
Коментари Харесай

Франс Тимерманс ще се бори за поста на Жан-Клод Юнкер

Още един претендент да наследи Жан-Клод Юнкер. Първият зам.-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс съобщи желанието си да бъде водещ претендент на Партията на европейските социалисти на евроизборите следващата година. Във вътрешнопартийната конкуренция той ще би трябвало да се състезава с сътрудника си еврокомисар от Словакия Марош Шефчович, който предишния месец също разгласи, че желае да бъде водещ претендент на ПЕС и да наследи Юнкер. Още детайлности от Десислава Апостолова.


В обичаното си кафене в родния си град Херлен и с музиката на Брус Спрингстийн холандецът Франс Тимерманс съобщи, че желае да бъде водещ претендент на Партията на европейските социалисти. За да стане това допустимо, той би трябвало да бъде определен за евродепутат в идващия Екологичен потенциал. Затова Тимерманс ще оглави листата на холандската Партия на труда, която сега е в съпротива в страната, а в Европарламента разполага с две места.
Франс Тимерманс, първи зам.-председател на Европейска комисия: Бих желал през идващия мандат да бъда ръководител на Европейската комисия. За да стане това, бих желал да бъда водещият претендент на социалдемократите в Европа. Надявам се да получа поддръжката на всички социалдемократически партии в Европа. Заедно ще създадем една хубава и оптимистична акция.
В ПЕС членуват 33 леви партии от Европа. Франс Тимерманс до в този момент е получил поддръжката на 10 от тях, а Марош Шевчович на 9. Все още не ясно кого ще поддържат българските социалисти.

Кандидатът на ПЕС за правоприемник на Юнкер ще стане явен при започване на декември.
 Тимерманс: Върховенството на закона на всички места в Европейски Съюз не е въпрос на избор Тимерманс: Върховенството на закона на всички места в Европейски Съюз не е въпрос на избор
Върховенството на закона на всички места в Европейски Съюз не е по желание, съобщи през днешния ден пред Екологичен потенциал в Страсбург заместник-председателят на Европейска комисия Франс Тимерманс.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР