Още един жилищен блок в Бургас е саниран по Оперативна

...
Още един жилищен блок в Бургас е саниран по Оперативна
Коментари Харесай

Още един жилищен блок е саниран с активното участие на собствениците и подкрепата на община Бургас

Още един жилищен блок в Бургас е саниран по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 – 2020. Със средства по Оперативната стратегия бе направен и утвърден капиталов план за въвеждане на ограничения по енергийна успеваемост.  

Извършен е повсеместен ремонт на покрива на постройката, сложена е топлоизолация. За предотвратяване на фасадата и понижаване на енергийните загуби по външните стени е сложена специфична топлоизолационна система.  
 Нанков: Службеният кабинет на процедура ще спре санирането на жилища Нанков: Службеният кабинет на процедура ще спре санирането на жилища
Една от най-успешните политики на ГЕРБ, с директни изгоди за хората – санирането на многофамилни жилищни здания, на процедура ще бъде...

Старите прозорци са сменени с петкамерна PVC дограма и двоен стъклопакет. На входовете на жилищния блок са инсталирани нови алуминиеви порти.

Осветлението в общите пространства е актуализирано, като старите лампи са сменени с нови енергоспестяващи тела. След използването на ограниченията, постройката към този момент е с клас на енергопотребление равнище В.  



Работено е освен по покрива и фасадата на постройката за постигането на по-добър комфорт за хората. Пространствата към входовете също са актуализирани, с цел да са в синхрон с новата визия на жилищния блок.  
 Фокусът в новите планове за саниране ще е върху тяхната резистентност Фокусът в новите планове за саниране ще е върху тяхната резистентност
Фокусът в новите плановете за саниране на постройките ще е върху тяхната резистентност. Това сподели арх. Георги Коларов, консултант на министъра...

Жилищната постройка е издигната през 1988 година. Тя е актуализирана по план № BG16RFOP001-1.004-0014-C01 „ Обновяване и използване на ограничения за енергийна успеваемост в многофамилни жилищни здания на територията на град Бургас-етап 2 “ по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година Въвеждането на ограничения за енергийна успеваемост са значими за подобряването на цялостното ѝ положение.  

„ Поздравявам живеещите в този блок на улица „ Кавала “ в Бургас за тяхната интензивност и новаторско мислене. Те са образец по какъв начин да използваме средствата от оперативните стратегии, с цел да променяме нашия град и домовете си, тъй че те да бъдат красиви и функционални. Благодаря на Сдружението на притежателите за упоритите им старания, с които спомогнаха за реализирането на този план. Община Бургас ще продължава да подкрепя инициативните жители, тъй като с сходни партньорства вършим нашия град хубав и съвременен. “, сподели кметът Димитър Николов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР