Още един брой от Мълчанието на чиновниците ще отделим за

...
Още един брой от Мълчанието на чиновниците ще отделим за
Коментари Харесай

Мълчанието на чиновниците: Колко пари харчи община Асеновград за външен PR и реклама?

Още един брой от " Мълчанието на служителите " ще отделим за управлението на община Асеновград. Казусът този път касае парите, изхарчени за цивилен контракти за реклама и PR-материали. Общинската администрация за следващ път нарушава закони, наредби, правила, отказвайки информация, касаеща публични средства. Разбира се, непознатите пари се харчат без мярка и защо пък би трябвало да се дава доклад на хората, от които са събрани.
Важен въпрос е този, за компаниите и фирмичките, вероятно направили съответна услуга и сумите, които са получили за това. Мария Вълканова - заместник-кмет на Асеновград, упълномощена за известно време да извършва длъжността кмет на общината (вече стартирам да се чудя кой в действителност е същинският властник на града), отхвърля да дава отговор на вероятно неуместни за някои хора въпроси.
Какъв е броят на гражданските контракти, подписани през 2018 година? На каква обща финансова стойност са те? Какви съответни услуги употребява общината посредством тях? Колко контракта са за медийно отразяване (информационно обслужване)? Какъв е броят на договорите с външни компании за реклама и други сходни услуги? Каква е общата финансова рамка, употребена през 2018 година за задачата и защо съответно са осъществени средствата?
Това са част от въпросите, на които Вълканова отхвърли отговор отново с претекста, че съгласно Закона за достъп до социална информация питанията не отговаряли на изискванията. Борихме се за тези отговори съвсем година. Зададохме ги по три разнообразни метода, последния от които завършен от човек, занимаващ се тъкмо с това. Е, очевидно не уцелихме нито един от разновидностите ни да дава отговор на условията на заместник-кметът Мария Вълканова.
Тя, от своя страна, нарушава Закона за достъп до социална информация, отговаряйки субективно и акцентирайки, че към този момент един път сме получили отвод. Уважаема, инженер Вълканова, дано Ви приканим да си прочетете горепосочения закон, съгласно който общинската администрация е длъжна да отговори даже и с отвод, а не в отговора си да показва, че към този момент сме получили отговор, който не сме обжалвали. Но в случай че задачите обжалване и дело и не желаете да споделяме като цивилизовани хора, ще го създадем. Същата опция обаче нямат доста от жителите на Асеновград, които просто се помиряват с неналичието на отговор, от страна на администрацията, при подадени тъжба или сигнал.
Междувременно, припомняме, че на общинското постоянно съвещание на 30.01.19 година кметът на Асеновград лекар Емил Караиванов заяви, че средствата, отделени за цивилен контракти през 2018 година са били към 60 000 лв.. От градската администрация отхвърлиха да отговорят за какво през 2019 година е заложена същата сума, дали е планувано подписване на нови контракти, с каква цел и за какви услуги? И за край - всички тези безмълвни или очевидни отводи за достъп до социална информация в последната една година по никакъв начин не приказват за транспарантно ръководство в община Асеновград.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР