Още един бранш, неочаквано, оказва се, ще бъде засегнат от

...
Още един бранш, неочаквано, оказва се, ще бъде засегнат от
Коментари Харесай

Възможно ли е изкуственият интелект да замени и татуистите

Още един отрасъл, ненадейно, става известно, ще бъде обиден от развиването на изкуствения разсъдък - този на татуистите. Генеративният изкуствен интелект може да извършва безчет задания, в това число и да измисли идната ни татуировка. Според Гугъл търсенията на " AI tattoo generator " са рекордно високи из целия свят.
 Как авторитетен инфлуенсър сътвори собствен неестествен клонинг и завоюва хиляди
Как авторитетен инфлуенсър сътвори собствен неестествен клонинг и завоюва хиляди

Изкуственият разсъдък - нашето бъдеще

Чрез платени уеб сайтове като  и  потребителите задават параметрите на мечтаната татуировка - обекти, цветовете, жанр и изкуственият разсъдък основава нещо, което дава отговор на условията. Редица художници на, споделят, че при тях от ден на ден стартират да постъпват поръчки, основани по този метод.

И все по-голяма част съдят софтуерни компании, които са употребявали техни творби, предпазени с авторски права, с цел да образоват стратегии за изкуствен интелект, без да заплащат на основателите им. Защото изкуственияt разсъдък в действителност възпроизвежда модели и стилове, " научени " от съществуващи творби на изкуството. Нещо, което някои считат за плагиатство.
 Снимка 636138

Друг отрицателен аспект от обстановката е неналичието на допира, на човешкия контакт и взаимоотношение. Изкуственият разсъдък може да понижи цената на ролята на художника в процеса - докосването, интуицията и творчеството, който той внася. Автентичността не може да бъде възпроизведена посредством логаритми, написа Huff Post.

Все отново в днешно време, художниците на са привикнали с клиенти, които идват, с цел да изрисуват на телата си нещо, което са намерили някъде из мрежата. Но множеството, към момента, са фотоси на същински татуировки и служат просто за образец и насочна точка. В последна сметка, клиентите желаят самостоятелен метод и нещо, което да бъде оптимално достоверно и автентично.
 Снимка 636139

Така и изкуственият разсъдък би могъл да бъде в помощ в стадия на концепцията, само че с цел да се реализира същински дизайн, е належащо да се усъвършенстват тези " подсказки ", което изисква процедура и човешка интервенция.

Мартин Девлин Кели, татуист, който работи в Ex Machina Tattoo в Лондон, не е последовател на правенето на точни копия на татуировки. " Абсолютно неправилно е, когато татуистите изобразяват непосредствено фотография на татуировка, без да вземат поради характерността на тялото, с неговите извивки, мащаби ", споделя той. " Това постоянно води до резултат, който не е мечтан. "
 Керстин Тристан - тя е на 56, към този момент е баба и харчи всичките си спестявания, с цел да татуира цялото си тяло
Тя е на 56, към този момент е баба и харчи всичките си спестявания, с цел да татуира цялото си тяло

Шарената история на Керстин Тристан

Що се отнася до изкуствения разсъдък, Девлин се съгласява, че в последна сметка нищо не може в действителност да размени човешкото творчество. Той към момента не е получавал сходни поръчки, само че споделя, че не се опасява и даже ги чака " с любознание. "
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР