Още две баскетболистки отпаднаха от сметките за мачовете на дамския

...
Още две баскетболистки отпаднаха от сметките за мачовете на дамския
Коментари Харесай

Още две баскетболистки отпаднаха от сметките за евроквалификациите

Още две баскетболистки отпаднаха от сметките за мачовете на дамския народен тим по баскетбол. Европейските квалификации са другата седмица в Ираклион, Гърция. Причината са позитивни проби от PCR проби, с което общият брой на инфектираните състезателки в състава ни става четири.

Българският отбор е на лагер при доста строга изолираност в София. Спазват се всички противоепидемични протоколи на ФИБА, признати от БФБаскетбол. Още преди началото на лагера всички, извикани от Стефан Михайлов, се подложиха на PCR проби, като след тях две девойки дадоха позитивни резултати. Проверката с проби бе повторена и преди първата подготовка на отбора в сряда, от която излязоха два нови позитивни резултата.

" В тежка обстановка сме, само че допускам, че това е по този начин и за другите тимове. Ние се готвим при страхотни условия, обезпечени от БФБаскетбол. Спазваме всички ограничения, предложени от ФИБА и БФБаскетбол. Тестовете в неделя бяха по условие на ФИБА, а тези в сряда - от БФБаскетбол. В петък ни следва нов тест. Това е, пазим се, съблюдаваме всички ограничения, единственото ни развлечение е баскетболът. Надявам се всички да се опазим и да пътуваме в най-благоприятен състав, с цел да можем да изиграем тези мачове ", разяснява обезпокоеният Стефан Михайлов.

Борислава Христова към този момент е дала отрицателни резултати и игра в последния мач на отбора си в Полша, като вкара 15 точки. Тя би трябвало да даде нова негативна проба, с цел да лети непосредствено за мачовете в Гърция против състава на домакините и против Исландия.

Следващите срещи от групата са при започване на февруари 2021 година.
 Монтана 2003 победи с безапелационното 81:58 домакина си Славия
Монтана 2003 победи с безапелационното 81:58 домакина си Славия

За " белите " това бе първо поражение
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР