Още двама полицейски служители от американския град Мемфис бяха освободени

...
Още двама полицейски служители от американския град Мемфис бяха освободени
Коментари Харесай

Нови уволнения на полицаи след побоя до смърт на чернокож в САЩ

Още двама полицейски чиновници от американския град Мемфис бяха освободени от отговорностите си след гибелта на чернокожия Тайри Никълс , който умря след побой по време на арест, оповестява Си Би Ес.

Така общо седем служители на реда са освободени от служба по отношение на случая, в това число в ликвидиране.

Всички те са били отстранени на 8 януари при започването на следствието ден след задържането. Не се изключва да бъдат повдигнати и нови обвинявания.
 Разпуснаха звеното на биячите в Мемфис
Разпуснаха звеното на биячите в Мемфис

Отговор на апелите за полицейска промяна

Властите показват, че единият от оповестените нови уволнени чиновници на реда е взел участие в първичната пътна инспекция и е употребявал електрошок.

В петък предходната седмица се появи, като сцените с полицейска експанзия провокираха митинги в разнообразни елементи на страната.

29-годишният афроамериканец е бил спрян от служителите на реда в Мемфис на 7 януари след подозрения за неразумно шофиране . Той умира три дни по-късно поради побоя.

Петимата служители на реда, взели участие в задържането и упрекнати в убийството му, също са афроамериканци. Полицаят, направил първичната пътна инспекция, е бял. Самоличността на седмия еднообразен не е оповестена.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР