Още четирима руски спортисти, сред който двукратният олимпийски шампион по

...
Още четирима руски спортисти, сред който двукратният олимпийски шампион по
Коментари Харесай

Още четирима руски спортисти получиха наказания от МОК

Още четирима съветски спортисти, измежду който двукратният олимпийски първенец по бобслей Александър Зубков, получиха доживотна възбрана за присъединяване на олимпийски игри, оповестиха от Международния олимпийски комитет.
Зубков, Олга Стулнева (бобслей) и състезателите по кънки тичане Олга Фаткулина и Александър Румянцев бяха приети за отговорни в нарушение на антидопинговите правила по време на зимната олимпиада в Сочи през 2014 година.

Александър Зубков приключи спортната си кариера през 2014-а и сега е президент на съветската федерация по бобслей. В Сочи той завоюва купите на двуместен и четириместен фасул. Фаткулина пък има сребро от кънки бягането на 500 метра.

До момента МОК наложи доживотни санкции на 14 съветски спортисти в четири типа спорт и анулира резултатите им от Сочи 2014. Така Русия загуби девет оценки, от който четири златни, и отстъпи първото място в крайното класиране по медали на Игрите на Норвегия.

По-рано през днешния ден МОК разгласи, че в понеделник ще разгласява публично претекстовете за първия от осъдените съветски спортисти по отношение на нарушение на антидопинговите правила по време на Сочи 2014. От олимпийската централа обаче не прецизираха името на състезателя.

" В понеделник МОК ще разгласява претекстовете за първия случай, който беше прегледан от Дисциплинарната комисия ", се споделя в известието.

До момента общо 14 съветски спортисти получиха доживотни забрани за присъединяване на олимпийски игри.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР