Още 74 контейнера с италиански боклук, които бяха открити на

...
Още 74 контейнера с италиански боклук, които бяха открити на
Коментари Харесай

Още 74 контейнера с боклук ще бъдат върнати от Варна в Италия

Още 74 контейнера с италиански отпадък, които бяха открити на пристанище " Варна запад ", ще бъдат реекспортирани, заяви апелативният прокурор на крайморския град Владимир Чавдаров.

Той посочи, представен от Българска телеграфна агенция, че са постъпили две заявки за реекспорт - едното за 54 контейнера, а другото - за 20. Петдесет и четирите контейнера са огледани, взети са проби и предварителните данни сочат, че не съдържат нездравословен за здравето товар. На останалите 20 контейнера се прави оглед сега и се вземат проби.

Прокурорът сподели, че в случай че времето разреши корабът, с който ще се реекспортират контейнерите, да дебаркира на пристанището, тяхното товарене ще стартира на следващия ден.

Снощи с транспортен съд във Варна е пристигнало RDF-гориво от Италия. За товара са известени " Гранична полиция ", " Митница-Варна " и РИОСВ-Варна. Те са способният орган и при изискване, че се откри разминаване в декларираните позиции като кодове или наличие, ще бъдем известени, само че на този стадий няма данни за разминавания, уточни прокурорът и посочи, че все още товарът не е обект на следствие.

Горивото е предопределено за горене в специфични съоръжения. То е за инсталацията в Златна Панега, която е лицензирана.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР