Още 50-сет организации на БСП от цялата страна изразяват подкрепа

...
Още 50-сет организации на БСП от цялата страна изразяват подкрепа
Коментари Харесай

БСП по места настръхна обидена: Спрете спекулациите! Готови сме за честен пряк избор

Още 50-сет организации на Българска социалистическа партия от цялата страна показват поддръжка за директния избор на ръководител
На опитите с неистини и спекулации да се провали директния избор реагираха още над 50 организации на партията от повече от 10 области в страната.
Местните структури излязоха с заявления в поддръжка на опцията им да проведат директен избор за ръководител. Това се случва за първи път в близо 130-сет годишната история на партията и е най-демократичния метод за избор на водач с присъединяване на всички членове.

Въпреки всеобщата настройка и твърдо открити правила за провеждането на избора, трима от претендентите за ръководител показаха подозрения, че вотът ще се управлява от централата на Българска социалистическа партия на „ Позитано “ 20 в столицата и че са вероятни операции, поради което изборът би трябвало да бъде анулиран.

Местните организации, в чиито пълномощия е цялата организация на избора, остро реагираха на хвърлените в общественото пространство обвинявания от трима от претендентите за ръководител и към ЦИК на Българска социалистическа партия заваляха заявления.

Социалисти от Благоевград, Ивайловград, Кюстендил, Гоце Делчев, Казанлък, Шумен, Плевен, Харманли, Гърмен, Поморие, Камено, Симеоновград, Долна Митрополия, Каспичан, Белоградчик, Долни Дъбник, Ново село, Кнежа, Чупрене, Елин Пелин, Кула, Искър,, Венец, Левски, Хасково, Лясковец, Котел и десетки други общински организации на левицата са безапелационни в желанието си да упражнят правото си на глас, както и да провеждат и проведат правилно вота: „ За първи път имаме право всички членове да избираме ръководителя на Българската социалистическа партия и няма да позволим да ни го лишават. Отхвърляме изрично внушението, че не би трябвало да има директен избор “.
Възмутените социалисти реагират против част от претендентите за ръководител, поради изказванията им, че се приготвя имитация на директния избор: „ Това е засегнатост към общинските организации на партията, които вършат описите, дефинират СИК, мобилните и преносими СИК. Заявяваме, че сме подготвени да проведем директния избор.”
„ Остро осъждаме тези опити за нечиста сделка “, безапелационни са организациите по места. Те окачествяват дейностите на трима от претендентите като провокативни: „ Това е последния опит партията да бъде завладяна и използвана “.

Общинските структури на партията изрично отхвърлят вътрешнопартийните домогвания посредством бламиране на директния избор да се дестабилизира Българска социалистическа партия. ”Ще проведем директния избор за ръководител на Българска социалистическа партия почтено и честно. Нашите структури са поръчител за това. Няма да позволим партията да бъде отклонена от пътят й за опция на страната”, се декларира в десетките заявления от редовите членове на партията.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР