Още 4 деца от Спортното училище в Пловдив са постъпили

...
Още 4 деца от Спортното училище в Пловдив са постъпили
Коментари Харесай

Още 4 деца от Спортното училище в Пловдив са в болница със съмнения за хранително отравяне

Още 4 деца от Спортното учебно заведение в Пловдив са постъпили нощес в болница поради подозрения за хранително отравяне. Те имат същите признаци, както останалите 12 деца, признати за лекуване в инфекциозната клиника на болница " Свети Георги ".

Всички са на възраст сред 13 и 16 години. Подобряват се относително бързо, споделиха от болничното заведение.

Все още няма безапелационни данни за повода за всеобщото натравяне на учениците. Взети са им микробиологични проби при постъпването в болничното заведение. Резултатите се чакат на следващия ден. Проверките на Агенцията по храните също не престават. Фирмата, която се е занимавала с изхранването на децата, е била проверявана постоянно и до този миг не са били открити нарушавания. Храната е приготвяна на място, от нея също са взети проби. Ще бъдат изследвани и чиновниците, които са работили в учебния стол.

Ако се окаже, че причина за отравянето е храната, столът ще бъде затворен, като компанията ще бъде глобена. Глобата е сред 4 000 и 10 000 лева

" Те идват с обезводняване, многократни повръщания, диарични изхождания, само че с помощта на бързата реанимация и съответно лекуване децата са усъвършенствани. Две от тях към момента имат едно - две повръщания и диарични изхождания. Нищо не е изрично до приемане на микробиологичните резултати, само че аз като се основавам на късия инкубационен интервал, на потреблението на месни артикули, няколко типа и пилешко, и кюфтетата, допускам, че е салмонелна зараза ", сподели доцент Олиана Бойкинова, шеф Инфекциозна клиника към УМБАЛ „ Св. Георги ".

" Този обект, откогато е регистриран, непрекъснато се ревизира. Установено е, че няма нарушавания. Търсим неизчистени въпроси, доизясняваме въпросите през днешния ден сме извикали притежателя на компанията да пристигна да му връчим наставление, по отношение на което ще пожелаеме от него цялостна стерилизация на обекта, с дезинфектанти, които имат по-продължително деяние ", сподели доктор Иван Шиков, шеф Агенцията за сигурност на храните - Пловдив.

Вчера вечерта са постъпили още 4 деца. Имат потребност от лекуване на системи. Консумирали са свинско със зеле, кюфтета по чирпански и пилешка чорба. Точната диагноза ще стане ясна след микробиологично проучване, което лишава 2 - 3 дни. Няма деца в тежко положение. Изписани няма.



В Спортното учебно заведение в Пловдив учат 665 деца от 5-и до 12-и клас. Голяма част от тях, най-много тези, които са общежитие, се хранят в столовата. 194 от тях са се хранили там на 13 септември, а 65 от тях са почувствали неразположение няколко часа след храненето. Със признаци на хранително отравяне са били и двама преподаватели.

Резултатите от пробите на храната, взети от Агенцията по храните в Пловдив ще станат ясни в понеделник.

Репортер: Нели Ангелова


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР