Още 23 040 ангигенни теста за учениците от начален етап

...
Още 23 040 ангигенни теста за учениците от начален етап
Коментари Харесай

Пристигнаха още 23 040 теста за малките ученици в Пловдивско

Още 23 040 ангигенни теста за учениците от начален стадий получи през днешния ден Регионалното ръководство на образованието.

От предходната пратка има излишък, който ще стигне за първото от двете проучвания през идната седмица, сподели началникът Антоанета Кръстанова. Така учебните заведения са обезпечени за 2 седмици напред. Вече е основана организация пратките да се регулярни.

Още през днешния ден след обяд Регионалното ръководство на образованието разпределя тестванията до училищата-координатори по общини и региони. До края на утрешния ден оттова ще ги вземе всяко школо.

Междувременно продължава да пораства броят на учениците и палалелките, които се връщат присъствено със единодушието на родителите. Вчера в клас влязоха още 1132 възпитаници и нови 65 паралелки, в които делът на съгласните с тестване родители трансферира 50%.

Все още няма изясненост по кое време ще бъдат обезпечени безвъзмездни проби за учениците от прогимназиален и гимназиален стадий. МОН дава опция на шефове да заплащат сами тестванията за по-големите възпитаници, до момента в който дойдат обезпечените от страната - с цел да се върнат и те присъствено в клас. Някои от тях са към този момент един месец в режим образование от разстояние в електронна среда.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР