Още 15 афганистански граждани, сътрудници на румънските въоръжени сили и

...
Още 15 афганистански граждани, сътрудници на румънските въоръжени сили и
Коментари Харесай

Румъния е съдействала за евакуацията на още 15 афганистанци

Още 15 афганистански жители, сътрудници на румънските въоръжени сили и студенти със стипендии в Румъния, са били евакуирани през вчерашния ден от Афганистан по сухопътен маршрут и се намират сега в сигурност на територията на Пакистан, заяви румънското външно министерство, представено от Аджерпрес.

В известието се показва, че афганистанските жители са били посрещнати от представител на румънското посолство в Исламабад и са превозени до място, където ще останат до привършване на нужните процедури за продължение на напредването им към Румъния.

Министерството показва, че дипломатическата задача в Исламабад е издала визи и документи, които да обезпечат на членовете на групата прекосяване през афганистанската територия и достъп до територията на Пакистан.

В известието се отбелязва, че от 13 август досега благодарение на основаната от външното министерство спешна клетка от Афганистан са били евакуирани общо 76 афганистански жители от уязвими категории. Същевременно е обезпечено репатрирането на 49 румънски жители, които са поискали това, както и на седем жители от съюзнически страни.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР