Още 1132 деца от 1. до 4. клас в Пловдивска

...
Още 1132 деца от 1. до 4. клас в Пловдивска
Коментари Харесай

Колко деца от Пловдивско се връщат в клас утре с тест

Още 1132 деца от 1. до 4. клас в Пловдивска област ще се върнат на следващия ден присъствено на учебно заведение, откакто родителите им са размислили и са декларирали единодушие да бъдат тествани за коронавирус след приключването на първичния краен период. Връщането в клас при изискване за обезпечена безвредна среда стартира всеобщо в понеделник и вторник и към оня миг бяха съгласни родителите на 55,18% от децата от начален стадий в региона. Утре следва второто тестване по регламента.

В Пловдивско то ще се организира в още 65 нови паралелки, които се връщат в класните стаи, откакто с новите искащи в тях делът на съгласните родители е надхвърлил 50%.

Днес Регионалното ръководство на образованието разпределя още 59 кутии с по 20 теста, които ще стигнат за 1180 деца в допълнение. Училищата имат и запас от 10%, добави началникът на Регионалното ръководство на образованието Антоанета Кръстанова.

Пловдивска област разполага с нужното количество и за проучването в понеделник.

Очаква се всеки миг да бъде включена и в графика за доставка на идващите колета с антигенни щадящи проби, които ще обезпечат процеса за още две седмици напред. Както " Марица " писа, през вчерашния ден в базата на БЧК в Лозен дойдоха 359 000 бройки, които към този момент се разпределят из цялата страна.

Снимка: Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР