Още 10 руски дипломати, акредитирани у нас, са обявени за

...
Още 10 руски дипломати, акредитирани у нас, са обявени за
Коментари Харесай

България гони още 10 руски дипломати. Митрофанова: „Недружелюбен акт“

Още 10 съветски дипломати, упълномощени у нас, са оповестени за личност нон грата. Те би трябвало да изоставен страната в период от 72 часа съгласно изказване на външното ни министерство.

Зам.-министърът на външните работи Васил Георгиев е връчил нота на съветската посланичка Елеонора Митрофанова. Решението е в съгласие с премиера Кирил Петков и е по предложение на способените управляващи, съгласно които дипломатите „ са осъществявали активност, несъвместима с Виенската спогодба за дипломатическите връзки “.

Новината бе публикувана и от съветските осведомителни уеб сайтове, като пред ТАСС Митрофанова обяви действията на българските управляващи за „ неприветлив акт “. „ Запазваме си правото на ответна реакция “, сподели тя.

В началото на март на двама други дипломати им бяха дадени 48 часа да изоставен страната ни. В същия ден от прокуратурата оповестиха за следствие, в хода на което е открито, че жител на Русия, ползващ се с дипломатически имунитет, е осъществявал нерегламентирана разследваща активност.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР