Осен за овкусяване на ястия, солта има и други неочаквани

...
Осен за овкусяване на ястия, солта има и други неочаквани
Коментари Харесай

Използвайте сол за почистване и отпушване на тоалетната чиния!

Осен за овкусяване на ястия, солта има и други непредвидени приложения. Ефективна е за разчистване на повърхности. Може да се употребява и за отпушване на канали и дезодориране на тоалетни.

Ако содата за самун и белият оцет са ефикасни за разчистване на дома, то солта служи за отпушване на тръби.

Благодарение на абразивното си деяние, солта може да отстрани жълтите петна от тоалетната паница. Освен че е естествено средство за унищожаване на петна, солта оказва помощ и за унищожаване на неприятните миризми и за отпушване на канали.

Ако тоалетната ви е запушена и мирише неприятно, използвайте сол. Просто изсипете чаша сол, оставете я да работи няколко минути и пуснете водата.

За да предпазите тоалетната си от задръстване, един път месечно изсипвайте супена лъжица сол в съд с вряща вода. Оставете да работи 15 минути и изплакнете. В допълнение, врящата вода също е ефикасна за отпушване на канала на тоалетната, стига запушването да не е огромно.

Можете да излеете кофа вряла вода в тоалетната или да загреете половин литър бял оцет с литър вода, с цел да оптимизирате резултата. Изсипете сместа в тоалетната паница и оставете за 30 минути.

Какви други артикули можете да употребявате за отпушване на тоалетната паница?

Освен със сол, можете да опитате и други екологични и елементарно налични артикули за отпушване на тоалетната.

Сода бикарбонат

Загрейте малко вода, без да завира, и я смесете с половин чаша сода за самун. Изсипете сместа в тоалетната паница и спуснете капака. Оставете да работи няколко минути и пуснете водата. Измийте тоалетната с четка, с цел да отстраните остатъците от содата, само че също и с цел да почистите и премахнете жълтия цвят.

Кисело мляко

Киселото мляко е естествено антибактериално средство, което може да дезинфекцира тоалетната, само че също по този начин отстранява котления камък и неприятните миризми. Добрите бактерии в киселото мляко, в допълнение към неговите ензими, нападат мазнините и други останки, с цел да ги разградят и по този метод да отпушат тоалетната.

Оставете киселото мляко с изминал период на валидност на стайна температура за 24 часа и го изсипете в тоалетната паница.

Лимонов сок

Благодарение на лимонената киселина, лимоновият сок има обезмасляващо и антибактериално деяние. Също по този начин е ефикасен за унищожаване на котления камък, който запушва тоалетните. Всъщност варовиковите отлагания понижават диаметъра на тръбите. За да отпушите тоалетната, изсипете малко лимонен сок и сода за самун в тоалетната паница. Спуснете капака на тоалетната, оставете да престои няколко минути и пуснете водата.

Вакуум

Ако отпушването на вашата тоалетна изисква вакуум, можете да употребявате парцал за пода. Поставете ресните му в найлонова торбичка и го пъхнете в тоалетната паница. Движете напред и обратно, до момента в който водата потече още веднъж обикновено.

Благодарение на тези способи можете сами да отпушите тоалетната си паница, без да викате водопроводчик.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР