Осемнайсетгодишният Дейвид Огледалов ще се радва на здраве и късмет

...
Осемнайсетгодишният Дейвид Огледалов ще се радва на здраве и късмет
Коментари Харесай

И украинка скочи за кръста в морето край Свети Влас

Осемнайсетгодишният Дейвид Огледалов ще се радва на здраве и шанс през годината, откакто извади кръста от морето в Свети Влас. Той е състезател по смесени бойни изкуства и за пети път взе участие в обичайното избавяне на християнския знак, само че го вади за повторно на Богоявление от морето.

Младият мъж целуна разпятието, подвигна го гордо над главата си и сподели, че си пожелава на първо място здраве, сили и триумфи. Победителят е от курортния град.

Заради топлото море близо петнайсет смелчаци се хвърлиха да избавят кръста. Сред тях бе и 32-годишната украинка Настя Сивак. Тя е в България от няколко месеца. Научила за традицията преди седмица и решила да взе участие. Разказа, че нищо особено не е правила като подготовка, схванала, че обичаят е обвързван със здраве.

Богоявленският водосвет бе отслужен от отец Димитър пред събралата се аудитория на централния плаж в Свети Влас. Ритуалът се състоя пред десетки локални поданици, руснаци и украинци. Свещеникът поръси за здраве всички участници и присъстващите.

Кметът на Свети Влас Иван Николов, който следи ритуала, пожела на всички именници здраве и благополучие и честити на присъстващите празника Богоявление. Той даде парична премия на спечелилия и на всички взели участие в спасяването на християнския знак.

Поверието гласи, че който извади кръста от водата, ще бъде здрав и благополучен през цялата година.

Най-възрастният, който скочи в морето, бе 63-годишният Диян Денев, който взе участие за трети път.

При скачането във водата температурата на въздуха бе към 16 градуса, а на водата към 10 градуса. На мястото имаше избавителни лодки.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР