Осемнайсет хиляди ваксини за деца срещу коронавирусната инфекция са пристигнали

...
Осемнайсет хиляди ваксини за деца срещу коронавирусната инфекция са пристигнали
Коментари Харесай

Министър Сербезова: 18 хил. ваксини за деца срещу Covid са вече в България

Осемнайсет хиляди ваксини за деца против коронавирусната зараза са пристигнали в България - те са в склада на " Булбио " ; още по 12 хиляди ваксини ще бъдат разпределени в районните здравни инспекции в Пловдив и във Велико Търново. Това сподели пред публицисти министърът на опазването на здравето Асена Сербезова.

Министър Сербезова участва на отбелязването на 40 години от проведената грижа за недоносени деца в болничното заведение " Майчин дом ". По думите й, към този момент са направени инструкции по какъв начин ще се ползват. Утре ще бъде разгласен лист на пунктовете, в които ще се прави имунизирането на децата, добави тя.

Към момента има проби за учениците, добави министър Сербезова. По думите й, приготвя се и ново пазаруване на проби, с цел да не се изпада в обстановка да ги няма, а децата да би трябвало да са на учебно заведение.

На днешна среща с представители на съсловната лекарска организация, вирусолози и епидемиолози, сдружението на общопрактикуващите лекари, фармацевти и други, е било обсъждано по какъв начин да бъде изменена информационната тактика на Министерство на здравеопазването, зелените документи, потребността от имунизиране, сподели министър Сербезова в отговор на въпрос каква е подготовката за възможна последваща коронавирус вълна.

Безспорни са научните обстоятелства, че тези, които имат бустерна доза от имунизацията, са доста по-защитени от разновидността " Омикрон ", добави тя. Според учените, тази отбрана доближава до 70 %.

Лекарите и акушерките в " Майчин дом " бяха поздравени от името на президента Румен Радев. Директорът на болничното заведение проф. Иван Костов връчи плакет на Даринка Владова, консултант на президента по благотворителната самодейност " Българската Коледа ", и благодари за поддръжката, оказвана на болничното заведение в границите на самодейността.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР