Осемдесет и седем християнски жилища и 19 църкви са плячкосани

...
Осемдесет и седем християнски жилища и 19 църкви са плячкосани
Коментари Харесай

Фанатици плячкосват 87 християнски жилища и 19 църкви в Пакистан

Осемдесет и седем християнски жилища и 19 църкви са плячкосани при безредиците в град в пакистанската провинция Пенджаб тази седмица, избухнали поради обвинявания в осквернение, заяви локалната полиция пред Франс прес.

„ Събитията, които се разиграха, са трагични. Подобно принуждение в никакъв случай не може да бъде целесъобразно “, сподели Усман Ануар, шеф на полицията на провинция Пенджаб в Източен Пакистан.

Стотици мюсюлмани, въоръжени с пръчки и камъни, минаха в сряда по улиците на християнския квартал „ Джаранвала ", в покрайнините на индустриалния град Фейсалабад, принуждавайки християните да избягат от там.

Размириците избухнаха, откакто група религиозни фанатици упрекнаха християнско семейство в опозоряване на Корана.

Въпросът за богохулството е изключително сензитивен в Пакистан, където даже недоказани обвинявания в огорчение против исляма могат да доведат до убийства и линчувания.

Ануар сподели, че персонално е разпитал двама братя християни, упрекнати в опозоряване на Корана.

Полицията заяви, че още 128 души са задържани по отношение на насилието.

Към днешна дата 3200 църкви са охранявани от полицията в провинция Пенджаб, с цел да се успокои християнската общественост, сподели Ануар.

Християните, които съставляват към 2 % от популацията, заемат едно от най-ниските стъпала в обществената стълбица на пакистанското общество и са чести цели на подправени и неоснователни обвинявания в осквернение, показва Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР