Осемдесет и девет млн. евро са инвестирани за реконструкция и

...
Осемдесет и девет млн. евро са инвестирани за реконструкция и
Коментари Харесай

Доган и компания преговорят с чуждестранен инвеститор за пристанището на ТЕЦ Варна

Осемдесет и девет млн. евро са вложени за реорганизация и възобновяване на пристанището на Топлоелектрическа централа "Варна ", заяви изпълнителният шеф на компанията и някогашен транспортен министър Данаил Папазов, представен от профилираното издание Maritime. Той чака до края на тази година новият порт да обработи до 250 хиляди тона товари и 500 хиляди тона до края на идната 2020-а. Папазов съобщи, че се водят договаряния за привличане на задграничен вложител, който да поеме до 50% от дяловете в новосъздадено дъщерно сдружение на Топлоелектрическа централа "Варна ", което ще ръководи пристанището. Ексминистърът не назова името на задгранична компания, само че означи че такива договаряния се водят от над половин година.

Варненската централа бе закупена от компания на Данаил Папазов (преди тя беше благосъстоятелност на "ЧЕЗ Груп "), а на по-късен стадий като мажоритарен съучастник в нея влезе почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.

В края на януари в уеб страницата на Топлоелектрическа централа "Варна " бе оповестено капиталово предложение. В него бе записано, че следва уголемение и модернизиране на пристанището за публичен превоз с районно значение "ТЕЦ Езерово ", посредством присъединение на три прилежащи на него поземлени парцела. Според документа следва ново функционално зониране на територията, удължение на съществуващото и създаване на ново стационарно хидротехническо оборудване – пристан за приставане, престояване и обслужване на кораби, отделяне на ново корабно място за култивиране на наливни товари и създаване на нови пристанищни уреди на сушата, нужни за специализирането на обособените корабни места на пристанището в обработването на избран вид товари. В врата ще се обработват генерални товари, контейнери, течни товари и насипни (зърнени) товари.

Доган и Папазов са записали "Пристанище Топлоелектрическа централа Езерово " - дъщерно на "ТЕЦ Варна ", с капитал от съвсем 63.8 млн. лв.. Той е под формата на непарична вноска - апорт на недвижими парцели и уреди.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР