Осем украински области бяха подложени на обстрел от руските сили

...
Осем украински области бяха подложени на обстрел от руските сили
Коментари Харесай

Руските сили обстрелваха осем украински области

Осем украински области бяха подложени на обстрел от съветските сили през последното денонощие, съобщи през днешния ден канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски, съобщи Асошиейтед прес.   

Нанесен е ракетен удар по град Запорожие, столица на Запорожка област, елементи от която са под контрола на съветските сили и която Москва разгласи за своя територия предходната седмица.

По данни на президентската канцелария съветските сили са изстреляли към 10 зенитни ракети С-300 по града, както и по две селища наоколо до него. При удара е опустошен рехабилитационен център за деца със специфични потребности, а един човек е потърпевш. Не се оповестява за жертви в двете селища. 

Обстрелвани са и градове, намиращи се против Запорожката АЕЦ, от другата страна на река Днепър.

В град Никопол, който е честа цел на съветски обстрел, са развалени електропроводи, както и десетки жилищни здания и домове. 

В Донецка област, спасители търсят оживели след обстрела на град Часовяр, при който са разрушени постройките на лицей и общежитие.

Ракетен удар е нанесен и по град Краматорск, където са ситуирани и щабовете на някои украински сили в Донецка област. През миналото денонощие в региона е погубен един граждански, а деветима са ранени. 

В източната част на Украйна съветските войски не престават да нападат градовете Бахмут и Адвеевка.

Украинският губернатор на Луганска област Сергий Гайдай съобщи, че силите на Киев са си върнали село Торск, което се намира единствено на 20 километра от стратегическия град Кремина. 
ТЕМА преди 1 час 697 преди 3 часа 1026 преди 6 часа 503
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР