Осем претенденти за номинацията на Републиканската партия за изборите през

...
Осем претенденти за номинацията на Републиканската партия за изборите през
Коментари Харесай

Първият дебат на републиканците преди изборите се проведе без Тръмп

Осем кандидати за номинацията на Републиканската партия за изборите през 2024 година се бориха за вниманието на гласоподавателите на първите партийни диспути, в които някогашния президент Доналд Тръмп реши да не взе участие, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Страната ни е в крах ", съобщи губернаторът на Флорида Рон Десантис, който се подрежда втори - много след Тръмп, само че пред останалите претенденти, в допитванията. " Трябва да обърнем Байдъномиката, тъй че фамилиите от междинната класа още веднъж да имат късмет за триумф ", акцентира той.

Въпреки че стопанската система демонстрира изненадваща резистентност, оборвайки прогнозите за криза със постоянен пазар на труда, изследванията демонстрират, че доста гласоподаватели - в това число болшинството от тези, които поддържаха президента демократ Джо Байдън през 2020 г -, считат, че икономическата обстановка се е влошила през първите три години от мандата му на фона на трайна инфлация. До изборите остават повече от 14 месеца, а някогашният президент Тръмп резервира преднина пред противниците си в допитванията измежду гласоподавателите републиканци макар делата против него.

При отсъствието на Тръмп претендентите, измежду които предприемачът в областта на технологиите Вивек Рамасуами и сенатор Тим Скот от Южна Каролина, които през последните седмици се радват на растеж в някои щатски и национални допитвания, се пробват да изместят Десантис като най-приемлива опция на Тръмп.

" Постепенна промяна ли желаете или желаете гражданска война? ", попита 38-годишният Рамасуами, дилетант в политиката, който счита себе си за новобранец, при все това е може би най-големият бранител на Тръмп измежду претендентите републиканци.

Десантис от своя страна се пробва да спре бавния, само че постоянен спад в поддръжката за него в социологическите изследвания. Помощниците и съдружниците му гледат на дебатите като на опция да показват губернатора на милиони гласоподаватели, които още не са се присъединили в процеса на първичните избори, и да отклонят вниманието от разтърсванията в акцията му през последните седмици, в това число сериозните разтърсвания в екипа му.

Някои от най-острите удари в дебатите бяха отправени, когато беше издигнат въпросът за абортите - политическо минно поле за републиканците, отбелязва Франс прес. Най-ожесточени бяха те сред Ники Хейли - някогашен дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации и единствената жена, която претендира за републиканската номинация - и някогашния вицепрезидент Майк Пенс, " посветил живота си на Исус Христос ". Пенс, в миналото един от най-верните поддръжници на Доналд Тръмп, промени тона след щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година - друга тематика, която беше обсъждана развълнувано в Милуоки.

Глобалното стопляне, имиграцията и войната в Украйна също бяха упоменати за малко.
" Няма да изпратя войски в Украйна, а на южната ни граница. Когато наркопласьорите тръгнат да придвижват фентанил през границата, това ще е последното, което ще създадат ", съобщи Десантис.

За някогашния президент Доналд Тръмп Майк Пенс сподели: " Той ме помоли да го слага над конституцията и аз избрах конституцията. Винаги бих направил това. Нямах право да анулирам изборите ".
" Трябва да разгледаме обстоятелството, че три четвърти от американците не желаят реванш сред Тръмп и Байдън. Трябва да погледнем в очите обстоятелството, че Тръмп е най-нехаресваният политик в Америка. Не можем да спечелим общи избори по този метод ", съобщи Ники Хейли.

В дебатите участваха също някогашният губернатор Крис Кристи, някогашният губернатор на Арканзас Аса Хътчинсън и губернаторът на Северна Дакота Дъг Бъргъм.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР