Осем нови пътни знака ще повишават пътната безопасност и ще

...
Осем нови пътни знака ще повишават пътната безопасност и ще
Коментари Харесай

Въвеждат 8 нови знака по пътищата, вижте ги

Осем нови пътни знака ще покачват пътната сигурност и ще оказват помощ на водачите с информация. Въвеждането им ще указва съществуването на тапи, понижена видимост, настъпило произшествие на пътя, зарядни станции за електрически автомобили и станции за зареждане на коли с водород, написа " 24 часа ".

С нови знаци ще бъдат обозначени и платените сектори от републиканската пътна мрежа, чието потребление изисква винетна или толтакса. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие.

Новите указателни табели са включени в Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 18 от 23.07.2001 година за сигнализация на пътищата с пътни знаци (НИД на Наредба № 18 от 2001 г.), оповестен за публично разискване от Министерството на районното развиване и благоустройството, Министерство на вътрешните работи и Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията. Промените са направени след разбор на подзаконовите нормативни актове, издадени на съображение член 14, алинея 1 от Закона за придвижването по пътищата по отношение на изменението на текстове от Закона за пътищата.

Повече по тематиката ТУК.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР