Осем кратният рали шампион Димитър Илиев и Академията по Безопасно

...
Осем кратният рали шампион Димитър Илиев и Академията по Безопасно
Коментари Харесай

Слагайте предпазен колан – спасява живот

Осем кратният рали първенец Димитър Илиев и Академията по Безопасно Управление на Автомобил „ Safety Driving Academy “ взаимно със Централна Автогара АД провежда
„ Акция за използаването на защитни колани в транспортните средства “

С два специфични симулатора Safety Driving Academy ще направи проява, с която да убеди пасажерите в изгодите от потреблението на защитни колани.

От 8:30 до 15:30 академията за безвредно шофиране на Димитър Илиев ще направи специфична проява на Централна Автогара – София, с цел да убеди пасажерите от автобусния превоз в изгодите от слагането на защитен колан.

Акцията на Safety Driving Academy е инициирана в резултат на зачестилите ПТП-та с рейсове и микробуси, в които пътуващите всеобщо подценяват нуждата от потреблението на колани. Благодарение на неповторимите за България симулатори, с които Академията разполага, участниците в демонстрацията ще имат опция да изпитат какво е чувството при катурване на автомобил и при преден удар със 7 км/ч – само че единствено при изискване, че слагат предпазен колан. Самият Илиев разяснява: „ Идеята ни е да накараме хората да стартират да поставят коланите по лично разбиране, а не тъй като някой ще ги санкции. “

При ПТП, вероятността за съдбовни последствия е в пъти по-голяма за пасажерите, неизползващи защитни колани. Шофьорите и пасажерите на възраст сред 17 и 34 година употребяват минимум защитни колани, само че са възрастовата група с най-вече произшествия. Има доказателства, че хората е доста по-малко евентуално да употребяват защитни колани за къси и/или добре познати пътувания, което води до доста огромни опасности при произшествия. В България по-малко от 15% от пасажерите носят защитен колан на задните седалки.

Фактите:
– При ПТП, вероятността за съдбовни последствия е два пъти по-голяма за пасажерите, неизползващи защитни колани
– Шофьорите и пасажерите на възраст межу 17-34 употребяват минимум защитни колани, само че са възрастовата група с най-вече произшествия.
– Има доказателства, че хората е доста по-малко евентуално да употребяват защитни колани за къси и/или добре познати пътувания, което води
до доста огромни опасности при произшествия.
– Неизползването на защитни колани от пасажерите на задните седалки в автомобила носи огромни опасности за контузии за останалите пасажери.
– В България по-малко от 15% от пасажерите носят защитен колан на задните седалки.
– Неправилното слагане на защитния колан може да докара до съдбовни последствия и контузии.

 

kaldata.com
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР