Осем изтъкнати личности се борят за званието Почетен гражданин на

...
Осем изтъкнати личности се борят за званието Почетен гражданин на
Коментари Харесай

Петя Буюклиева с номинация за почетен гражданин на...

Осем изтъкнати персони се борят за званието " Почетен жител " на Асеновград. Сред тях е и примата на българската попмузика Петя Буюклиева. Мотивът за номинацията на певица са многочислените концерти и изяви, свързани с културния календар на Общината. В своите песни " Асеновградски балсам " и " Мой Асеновград " тя възпява града, в който израства.

Тя подари и средства за построяването на един от храмовете в Асеновград. Сред другите претенденти са председателката на Общинското управление на " Пенсионерски съюз-2004 година " Николина Йочева, която управлява хора на пенсионерите. Номиниран е и доктор Никола Тодоров за заслуги в развиването на опазването на здравето. Т

ой основава Второ вътрешно и Отделение по хемодиализа в асеновградската болница. Под негово управление за първи път в града се вкарва коремна ехография.

Сред номинираните е преподавателката по пиано Васка Владимирова. Виктория Стефанова, известна още като " жената-поетеса ", също е претендент за наградата. Конкурент ще <210> бъде и Росен Чаталбашев, който е основният основател на побратимяването на Асеновград със Старий Оскол в Русия.

Талантът на Дамян Велчев също се подреди измежду номинациите за " Почетен жител " на Асеновград. Повод за предлагането да му бъде връчен наградата посмъртно е това, че той е разпространявал с оперното изкуство из цялата страна името на Асеновград.

По мотив 80-годишния празник на учителя, роден в семейство на бежанци от Вардарска Македония и заживял по-късно в Асеновград, за " Почетен жител " е препоръчан и Георги Коройчев. Той е първият притежател на влиятелната районна премия " Петко Москов ". Удостояван е и с плакет и почетни грамоти на Министерството на културата и Министерството на образованието и науката.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР