Осем големи финансови институции се съгласиха да уредят продължително съдебно

...
Осем големи финансови институции се съгласиха да уредят продължително съдебно
Коментари Харесай

8 финансови гиганта глобени само със $70 милиона за измама

Осем огромни финансови институции се съгласиха да уредят дълготрайно правосъдно дело против информатори, като платят обилни суми, възлизащи на десетки милиони долари.

JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup, Morgan Stanley, Fifth Third Bancorp, Barclays, Bank of Montreal (BMO) и William Blair бяха обвинени по делото от 2014 година, в което се твърдеше, че в продължение на десетилетие са се възползвали нелегално от манипулиране на лихвените проценти по общински облигации.

Информаторът, посочен в желае като Edelweiss Fund LLC, разкри , че тези компании групово са платили $70 милиона за разрешаване на правния спор. Edelweiss твърди, че структурите от Уолстрийт са взели участие в необятно публикувана машинация и скрито съглашение, когато са сключили контракт с щата Илинойс за предложение на пазара на облигации с изменчив лихвен % (VRDOs) за обезпечаване на най-ниските вероятни лихвени проценти.

VRDOs са освободени от налози общински облигации, които нормално се емитират за задачите на дълготрайното финансиране, постоянно с дълготрайност от две до три десетилетия. Въпреки това, вместо да промотират тези облигации с преференциални лихвени проценти, упрекнатите банки хипотетично са завишавали лихвените проценти, с цел да получат обилни такси и да разубедят вложителите да обръщат дълговите скъпи бумаги в парични средства.

След завършването и осъществяването на съглашението щатът Илинойс ще получи $33.6 милиона, а шефът на Edelweiss, Йохан Розенберг, ще получи $14.4 милиона за това, че е завел делото от името на държавното управление. Останалите $22 милиона ще бъдат разпределени за покриване на правосъдните разноски, направени от Edelweiss по време на правосъдния развой.

Розенберг изрази своята мотивация за деликатно разглеждане на процеса на установяване на ставките на VRDO, като акцентира публичния интерес към сериозните държавни планове, финансирани от тези облигации. По време на правосъдния спор бяха разкрити обилни обстоятелства по отношение на оперативната динамичност на пазара на VRDO и държанието на сътрудниците по ремаркетинг, което хвърли светлина върху неразкрити до момента аспекти на промишлеността.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР