Осем души са ранени при земетресението с магнитуд 5,8, което

...
Осем души са ранени при земетресението с магнитуд 5,8, което
Коментари Харесай

8 души са ранени при труса в Истанбул, свидетелка разказа за преживяното

Осем души са ранени при земетресението с магнитуд 5,8, което раздруса Истанбул през днешния ден, правят се оценки на нанесените от труса вреди, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от частната телевизия НТВ.

Той посочи на връщане от Ню Йорк, че става въпрос за леко потърпевши хора. По думите му някои здания са понесли известни вреди, само че те занапред ще се правят оценка.

Президентът добави, че съгласно информацията, с която разполага, земетресението е било последвано от 28 вторични труса , само че е допустимо да има и нови.

Сеизмологичната обсерватория Кандилли в Истанбул регистрира магнитуда на труса, станал в 13.59 ч. през днешния ден, на 6 по Рихтер.

При земетресението са се срутили минаретата на две джамии в кварталите Авджълар и Саръйер, оповестява телевизионният канал СиЕнЕн-Тюрк. Две здания са понесли вреди в Султангази и Еюп. Превантивно са евакуирани държавната болница в Силиври поради пропуквания, шестетажен блок в Бейоглу и наклонила се постройка в Шириневлер.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР