Осем дни нямаме магазин, който е единственият в селото. Магазинерката

...
Осем дни нямаме магазин, който е единственият в селото. Магазинерката
Коментари Харесай

В 21-и век жители на хисарско село бедстват 8 дни без хляб!

Осем дни нямаме магазин, който е единственият в селото. Магазинерката е в болнични и няма от къде да си купят хората самун. Който има джип, върви до прилежащото село Паничери или с рейса, само че който няма? Попитай кметския наместник за какво не взе ограничения, да доставя най-малко самун на възрастните хора. Този и други сигнали получихме в БЛИЦ Пловдив.

Пишат ни възмутени поданици и синове и дъщери на възрастни хора в Мътеница, които живеят в Карлово, Сопот, Хисар. Те вървят при родителите си през ден, с цел да им доставят самун и хранителни артикули. Други не престават да питат:

„ Който има синове и дъщери или пък по-млади съседи, се избавя някак си, а който няма и живее самичък? Едно от писмата е от Ивана Пишмишева.

Възмутената жена написа: Единственият магазин е затворен заради здравословни аргументи.Питам аз господин кметския наместник докога ще стои по през целия ден единствено в ФЕЙСБУКА и ще вземе ли някакви ограничения да снабдят популацията с най нужния продукт-ХЛЯБ. В селото има възрастни хора които са над 90 години,които живеят самичък сами и няма кой да им достави най-необходимото-ХЛЯБ. Питам се заслужават ли тези наши управници в кметството да получават заплатите си? Не, за мен не заслужават. Заслужават незабавно да си тръгнат.Такива ръководещи като тях НЕ НИ ТРЯБВТ В КМЕТСТВОТО. Искам да те попитам господин кметския наместник в кой век ни връщаш от твоето безхаберие? Трябва да вървите със наведени глави до земята, да Ви е позор да погледнете хората.

БЛИЦ се свърза с кметския наместник Минчо Минчев. Пред репортера ни той съобщи, че няма бедстващи хора и риторично попита: Аз мога ли да им тегля една майна на тези, които подават сигналите? Според Минчев ситуацията е под надзор, с ръководителя на кооперацията се били разбрали, в случай че има нуждаещи се от самун, да им се достави, само че такива нямало и ситуацията не било толкоз сериозно. Не бил уведомил за казуса общинския кмет, тъй като отново щели да стигнат до това решение с ръководителя да доставят самун на хората. В петък магазинерката, която е в болнични, щяла да отвори до обяд и хората да могат да пазарят. После за непрекъснато щяла да бъде на работа от вторник-сряда другата седмица. Какво вършат дотогава хората, които нямат опция да отидат до прилежащите села да се снабдят с хранителни запаси, не е ясно.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР