Осъзнавам тежестта и отговорността да се постигне много за ограничено

...
Осъзнавам тежестта и отговорността да се постигне много за ограничено
Коментари Харесай

Илиана Иванова пред ЕП: Осъзнавам отговорността. Ще насоча усилия в подкрепа на културното многообразие

„ Осъзнавам тежестта и отговорността да се реализира доста за лимитирано време “. Това съобщи в границите на чуването си в Екологичен потенциал претендента за идващ български еврокомисар Илиана Иванова.

Встъпителните ѝ думи бяха произнесени на български, британски, немски и френски език. Българката акцентира, че ще  работя тясно с Екологичен потенциал, с страните в Европейски Съюз, както и с интернационалните сътрудници.

„ Мога да обещая единствено това, което имам вяра, че мога да реализира “, добави тя пред евродепутатите от двете комисии -  по индустрия, проучвания и енергетика и по просвета и обучение.

„ Ще направя всичко допустимо да реализира задачите. Ще работя за постоянен и задоволителен бюджет. Има спомагателни благоприятни условия за обществено и частно развиване. Ще се съсредоточа върху благоприятни условия за развиване на авангардни технологии, с цел да сме водачи в технологиите за цифрово и зелено бъдеще “.

Тя разясни, че Европейската комисия би могла да дава рекомендации за промени в страните от Европейски Съюз и една от опциите е това да се прави през проектите за икономическо възобновяване от пандемията. Вложенията в просвета оказват помощ за повишение на икономическия напредък - в случай че не ги създадем в този момент, загубите ще бъдат обилни, означи Иванова.

„ Основната ми цел ще бъде образованието. Ще работя за установяването на взаимна европейска просветителна степен и дигитален преход, в това число по програмата Еразъм+ “, съобщи претендентът за еврокомисар. Ще насоча старания в поддръжка на културното разнообразие, това е съществена европейска полезност и явен белег на нашия европейски метод на живот, съобщи тя. С всяко разходвано евро би трябвало да се реализират резултати, безапелационна беше Иванова.

Кандидатът за български еврокомисар беше запитана по тематиката за спорта и съответно за равнопоставеността сред половете. „ Въпросът би трябвало да се прегледа освен в спорта, само че и във всички области. Това е главен приоритет на Комисията. Трябва да насърчаваме по-широкото присъединяване на дами в спорта “, безапелационна бе Илиана Иванова.

Тя прикани за интернационално съдействие и неприкритост с партньорски страни на Европейски Съюз като Швейцария по съответните планове за развиване. По отношение на ресора Малки и междинни предприятия (МСП), Иванова разяснява, че уменията на чиновниците са основни за икономическия напредък и би трябвало да бъдат насърчавани от ранна възраст в жителите на Европейски Съюз.

Предвижда се на следващия ден да бъде оповестена заключителната оценка.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР