Осъждаме нападението в Охрид, също както направиха и властите в

...
Осъждаме нападението в Охрид, също както направиха и властите в
Коментари Харесай

След 10 дни размисъл: Борел осъди случая с Християн Пендиков

Осъждаме нападението в Охрид, също както направиха и управляващите в Скопие, съобщи през днешния ден висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел, който одобри в Брюксел външния министър на Република Северна Македония (РСМ) Буяр Османи в качеството му на представител на преходното председателство на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ).

Уверен съм, че отговорните (за нападението над Християн Пендиков - бел. кор.) ще бъдат изправени пред правораздаването, добави той. Същевременно чуваме неприемливи изявления от политици националисти, с които се насажда ненавист и се подстрекава към принуждение. Това може единствено да задълбочи напрежението и не способства за духа на добросъседство, съобщи Борел.

Радвам се, че процесът по присъединението на РСМ към Европейски Съюз напредва. Затова постоянно съм угрижен, когато се появяват ненужни компликации. Напоследък видяхме повишаване на напрежението сред РСМ и България с неприемливи произшествия и провокации, уточни Борел. Решително съдя всеки апел към принуждение. Съвместната работа за основаване на дух на разговор и взаимно почитание е от основна значимост, това е европейският метод, по този начин е построен Европейски Съюз, заключи той.

Не е ясно единствено за какво на високопоставения европейски служител му трябваха повече от 10 дни, с цел да изрази позиция по престъпния случай.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР