Осъдителните реакции от страна на Кремъл относно предоставянето на Украйна

...
Осъдителните реакции от страна на Кремъл относно предоставянето на Украйна
Коментари Харесай

Кулеба: Киев застава на страната на Молдова пред заплахите от Руси

Осъдителните реакции от страна на Кремъл по отношение на даването на Украйна и на Молдова на статут на страни кандидатки в Европейски Съюз демонстрират слабостта на Русия, счита Киев, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

"Онова, което ѝ остава в този момент на Русия, е да бълва закани против другите страни

след десетилетия на провалени политики, учредени на експанзията, на незачитането и на принудата. Това демонстрира единствено слабостта на Русия ", написа в "Туитър " украинският външен министър Дмитро Кулеба.

"Ние сме на страната на народа и на държавното управление на другарска Молдова пред възобновените закани от страна на Москва ", добави той.

Вчера говорителката на съветското външно министерство разкритикува решението на 27-те да дадат на Украйна и на Молдова статут

на претенденти за еврочленство и сподели, че вижда в това геополитическа маневра против Москва. Според Мария Захарова това решение на 27-те удостоверява дейното продължение на геополитическото завладяване на Общността на самостоятелните страни от страна на Европейски Съюз за въздържане на Русия.

Тя добави, че Европейски Съюз има за цел да откри с регионите в негово съседство връзки, основаващи се на правилото "господар-роб ".

Захарова твърди също, че Брюксел употребява метода на политическия и на икономическия шантаж и упражнява напън върху страните кандидатки, с цел да одобряват те противозаконни наказания против Москва.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР