Осъдителна присъда “лишаване от свобода за срок от три години,

...
Осъдителна присъда “лишаване от свобода за срок от три години,
Коментари Харесай

Крадеш ДДС за 745 000 лева, получаваш условна 3-годишна присъда

Осъдителна присъда “лишаване от независимост ” за период от три години, с четиригодишен изпитателен период е постановил Окръжен съд - Кърджали по отношение на Н.А.А,. за укриване на налози в изключително огромни размери. Това се показва на интернет страницата на окръжния съд. Постановена е и конфискация на половината от притежаваните от подсъдимия моторни транспортни средства и неподвижен парцел, заяви Българска телеграфна агенция.

С присъдата подсъдимия Н.А.А. е приет за отговорен за това, че при изискванията на продължавано закононарушение с пет обособени действия, като ръководещ и представляващ сдружение с лимитирана отговорност със седалище в град Джебел, избегнал определяне и заплащане на данъчни отговорности по Закона за налог върху добавена стойност (ЗДДС) в изключително огромни размери. Общият размер на сумата е 745 897,56 лева, като Н.А.А. удостоверил лъжа в подадени информации - заявления по отношение на изискуем и заплатен налог добавена стойност; употребявал документи с погрешно наличие при водене на счетоводство и при показване на информация пред органите по приходите; както и приспаднал неследващ се данъчен заем. За осъществените закононарушения обвиненият е наказан на “лишаване от независимост ” за период от три години, с четиригодишен изпитателен период.

Със същата присъда подсъдимият бе наказан да заплати на Министерството на финансите обезщетение за породени имуществени вреди, както и направени разходи по делото, се показва още в оповестената информация по делото./Fakti.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР