Осъдиха на 20 години затвор майката, обвинена за опит за

...
Осъдиха на 20 години затвор майката, обвинена за опит за
Коментари Харесай

20 години ще лежи в затвора майка, опитала да убие 3-месечния си син

Осъдиха на 20 години затвор майката , упрекната за опит за ликвидиране на 3-месечният й наследник в село Скравена. Историята е от есента на 2020 година, а прокуратурата разкри шокиращи елементи от нощта на закононарушението .

21-годишната по това време майка се скарала по телефона с бащата на двете си деца. Плачът на 3-месечния й наследник в допълнение ядосал дамата. Първоначално тя одрала момченцето по бузата с ноктите си. След това го вдигнала и мощно го блъснала в леглото. Майката траяла да нанася удари по цялото тяло на детето, включително и по главата , удряйки го в таблата на металното легло.

Свидетелите на случилото се станали бабата на детето и сестрата на наказаната майка. Те създали опит да я спрат и подават сигнал на телефон 112. Пристигналият на място медицински екип установил тежкото положение на малолетното дете . То е закарано до „ Пирогов “, където е оперирано по неотложност.

От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че на 3-месечното бебе била породена закрита черепно-мозъчна контузия, която неизбежно би довела до гибел без своевременното използване на високоспециализирана здравна помощ.

Прокурорът изиска от съда да наложи наказване от 20 години „ отнемане от независимост “ при непоколебим режим на изтърпяване, което е почетено от съда. Подсъдимата е наказана да заплати и неимуществени вреди, породени на малолетния си наследник, в размер на 50 хиляди лв. .

Присъдата не е влезнала в действие и може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР