Осъдиха на 1 година условно, с 3 години изпитателен срок

...
Осъдиха на 1 година условно, с 3 години изпитателен срок
Коментари Харесай

Осъдиха автомонтьор за смърт на пътя

Осъдиха на 1 година условно, с 3 години изпитателен период водач, умъртвил 80-годишен мъж на пътя сред селата Маноле и Рогош, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.  53-годишният Здравко Качаков ще остане и без брошура за една година, както и ще би трябвало да заплати разноските по делото. В момента Качаков е с мярка за неотклонение " подписка “.

Вчера делото бе гледано по съкратеното правосъдно разследване, защото упрекнатият напълно призна обстоятелствата и събитията и се призна за отговорен.

Държавното обвиняване беше благосклонно при оповестяването на наказването, защото водачът е с кристално чисто досие, работи като автомонтьор, карал е автомобила си единствено с 6 км превишение на скоростта от допустимата за този пътен сектор. Освен това има и смекчаващи условия, а точно, че възрастният мъж се е движел пешком в тъмната част на денонощието по пътното платно, в 4,00 часа сутринта,  и то при извънредно неприятни метеорологични условия – дъжд. Мъжът се е движил по платното, а не в банкета, уточни прокурорът. Това се дефинира като съпричиняванe на действието. Качаков самичък е уведомил полицията за произшествието и е останал на място.

В залата не пристигнаха роднините на потърпевшия Владо Величков – двете му деца и брачна половинка.  Те не предявиха и никакви искания за компенсации. Тримата бяха представлявани от бранителя им.

Здравко Качаков сподели пред съда, че доста съжалява за стореното и желае по-бързо това дело да завърши.

Произшествието стана на 18.05. 2021 година, към 4.10 часа на път III-565 км 8, сред с. Маноле и с. Рогош, обл. Пловдив. При ръководство на лек автомобил " Пежо 206 “ със скорост от 96 км/ч, в нарушаване на разпоредбите за придвижване по член 21, ал.1 от ЗДвП Здравко Качаков блъснал възрастен мъж на пътя, който умрял на място.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР